Alibaba investeert opnieuw in fysieke winkels

Dankzij de vele investeringen van belangrijke online spelers in fysieke winkels, ligt er een mooie toekomst voor de traditionele retail in het verschiet. En Alibaba weet maar niet van ophouden. Zo krijgt het bedrijf 15% van Beijing Easyhome Furnishing , een Chinese meubelketen, in handen.

 

Alibaba blijft maar investeren in fysieke winkels. In november betaalde het bedrijf nog 2,44 miljard euro om toe te treden tot het kapitaal van Sun Art Retail, een bedrijf waarvan Auchan de grootste aandeelhouder is. De Chinese groep, die marktleider is van de ‘multi-format’ distributie van voedingswaren in China, kreeg zo 36,16% van het kapitaal in handen. Alibaba lanceerde eerder ook al al zijn keten van geconnecteerde Hema superettes en bezit ondertussen ook 20% van Sunin, een Chinees bedrijf gespecialiseerd in huishoudspullen. Nu kiest de e-commerce gigant voor de meubelmarkt. Nochtans zakte het aandeel van Alibaba begin februari op de beurs van Wallstreet en dat terwijl het bedrijf erg goede kwartaalcijfers behaalde. De reden? Verschillende investeringen hebben een belangrijke invloed op de maatschappij.

 

Om 15% van de Chinese meubelketen Beijing Easyhome Furnishing in handen te kijken, telde Alibaba maar liefst 700 miljoen dollar neer.

Auteur: 

l.goethuysen@gondola.be

categorie: 

EUROCIS - NL

Laatste productlanceringen