Action blijft internationaal uitbreiden

Er komt geen einde aan de internationale groei van Action. De Nederlandse non-food discounter verwacht dit jaar meer winkels te openen dan vorig jaar, toen er 141 nieuwe vestigingen bijkwamen.

 

Action blijft in hoog tempo uitbreiden in Europa en heeft inmiddels meer dan 750 winkels in zes landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Luxemburg en Oostenrijk). In Frankrijk en Duitsland heeft de Nederlandse ‘low end retailer’ zopas enkele mijlpalen bereikt.

 

Frankrijk: 200 winkels

 

Action is pas sinds december 2012 actief in Frankrijk, maar opent deze week al zijn 200ste winkel in het land. In 2015 opende Action 68 winkels en dit jaar werden tot nu toe al tachtig winkels geopend. Winkel nummer 200 gaat deze week open in Grenoble.

 

Om de groei in Frankrijk te ondersteunen werd in het eerste kwartaal van 2016 in Moissy-Cramayel het eerste Franse distributiecentrum in gebruik genomen. Inmiddels wordt dit distributiecentrum uitgebreid en daarnaast is gestart met de realisatie van een distributiecentrum in de omgeving van Toulouse.

 

100 Duitse winkels

 

In 2009 opende Action haar eerste winkel in Duitsland en ondertussen is met de opening in Lampertheim de mijlpaal van honderd winkels bereikt. In juni van dit jaar werd ook de eerste schop in de grond gezet voor de bouw van het eerste distributiecentrum in Duitsland, in Biblis, nabij Mannheim, dat naar verwachting in het voorjaar van 2017 in gebruik wordt genomen.

 

België

 

In ons land beschikt Action al over 129 winkels, waarvan er 13 dit jaar de deuren openden. Die winkels beginnen stilaan een impact te hebben op de Belgische FMCG-markt: uit een onderzoek van The Retail Academy en PwC bleek onlangs dat ‘low end retailers’ zoals Action al 1% van de FMCG-markt in handen hebben.

 

Bovendien denkt Action niet aan stoppen: er staan nog meer winkelopeningen gepland voor 2016. Action verwacht dit jaar namelijk meer winkels dan in 2015 (141) te openen. Ook in ons land zouden er naar verluidt nog Action-vestigingen bijkomen.

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen