Albert Heijn test supermarkt zonder caissières

Albert Heijn, self-scanning

In Amsterdam opent  voor het eerst een Albert Heijn supermarkt zonder caissières. Je kan er alleen via zelfscanning betalen.

 

Wie wil kan zijn artikels tijdens het winkelen scannen met een scanner of je smartphone en kan vervolgens meteen via zijn telefoon betalen. Daarnaast installeert de winkelketen er drie zelfscankassa's voor wie zijn boodschappen liever op een meer 'traditionele' manier betaalt. Met contant geld kom je in deze nieuwe vestiging niet ver. Je kan er namelijk alleen betalen met je bankkaart.

 

Door geen kassablokken neer te moeten zetten bespaart de winkel heel wat ruimte en is er meer plaats om het assortiment uit te stallen. Op personeel bespaart de keten dan weer niet, er zullen zo'n zestig mensen werken die aanwezig zullen zijn de winkel in plaats van achter een kassa te zitten. Het betaalconcept van de nieuwe winkel, dat volledig rond zelfscan draait, dient als proefproject. De keten gaat rekening houden met de mening van de klant alvorens dit uit te breiden naar andere vestigingen.

Auteur: 

Coralie Gilissen
Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen