Hamburgerketen McDonald’s biedt vanaf nu ook vegetarische producten aan in zijn Belgische restaurants. Onder de naam ‘Make it Veggie’ lanceert het een gamma waarin kip vervangen wordt door een veggie filet.

Met zijn nieuwe gamma wil McDonald’s inspelen op de groeiende vraag naar vegetarische voeding. De fastfoodketen zegt zelf een zo gevarieerd mogelijk assortiment te willen aanbieden om aan de verwachtingen van al zijn klanten te beantwoorden.

Daarom wordt het aanbod uitgebreid met de lancering van 'Make it Veggie'. Het concept is eenvoudig: je kan een vegetarische versie bestellen van enkele McDo-producten met kip. Zo kunnen de klanten nu ook kiezen voor een vegetarische versie van de McChicken, de McWrap Chicken Sensation, de McWrap Chicken Bacon  (zonder bacon) en de McWrap Southern Chicken Cajun. 

De kipfilet wordt in deze gerechten vervangen door een vegetarische filet. Het is een zachte gepaneerde filet op basis van magere melk en is een heerlijk alternatief voor dierlijke proteïnen. De veggiefilet bevat natuurlijke vitamines B1 en B12, en wordt zonder bewaarmiddelen, kleurstoffen of artificiële aroma’s bereid.

Het veggie menu zal evenveel kosten als de originele recepten en is beschikbaar in alle 76 restaurants van McDonald’s in ons land.