Bubble Post gaat horecaklanten van Deli XL in Amsterdam bevoorraden

Deli XL en het Belgische Bubble Post hebben een samenwerkingscontract ondertekend. Het ecologische stadsdistributiebedrijf zal de klanten van de Nederlandse groothandelaar in Amsterdam op duurzame wijze bevoorraden.

 

 

DeliXL (voluit: Bidvest Deli XL) is een groothandelaar voor de horeca, de catering en de cafetaria. Het bedrijf verkoopt hoofdzakelijk online. Het heeft ca. 60.000 artikelen food en non-food producten (serviezen, keukenapparatuur, e.d.m.) in het assortiment, van een 800-tal leveranciers. Daaronder zijn onder andere Friesland Campina, Unilever, Nestlé en Heinz. Voor de distributie beschikt het over een vloot van 350 bestel- en vrachtwagens.

 

 

CO2-neutraal als doel

 

 

De groothandelaar streeft een zeer grote duurzaamheid na. Zo wil hij op termijn volledig CO2-neutraal opereren. In 2015 wist hij 54% van zijn inkoop te verduurzamen. Op termijn moet 90% van het totale inkoopvolume van duurzame leveranciers komen.

 

 

Daarnaast wordt gestreefd om ook de distributie te verduurzamen. Zo worden nu al vijf hybride vrachtwagens ingezet in de binnensteden van Groningen, Amsterdam, Meppel, Schiedam en Drachten.

 

 

Nu gaat Deli XL dus een stap verder door een samenwerking aan te gaan met Bubble Post. Het ‘groene’ Belgische distributiebedrijf breidde twee jaar geleden uit naar Nederland, waar het nu actief is in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Ook Breda en Eindhoven zouden binnenkort volgen.

 

 

Horecaklanten in binnenstad

 

 

Bubble Post zal worden ingezet voor de belevering van de horecaklanten in de binnenstad van Amsterdam. Hiermee loopt de groothandelaar vooruit op klimaat- en energieprogramma dat de gemeente uitwerkt om onder andere de CO2-uitstoot in de stad te verlagen.

 

 

Op termijn willen Deli XL en Bubble Post ook in andere Nederlandse steden samenwerken. “Wij zijn voornemens om Bubble Post waar mogelijk te ondersteunen bij de verdere uitbreiding van haar activiteiten in andere Nederlandse steden,” aldus Dick Slootweg, algemeen directeur van de groothandelaar.

 

 

Elektrische fietsen

 

 

Beide bedrijven zijn een half jaar geleden met een pilot gestart. Om de leveringskwaliteit van bestellingen te waarborgen, heeft Bubble Post een koel-depot geopend bij Amsterdam-Sloterdijk. Deli XL levert daar koelproducten en droge kruidenierswaren, die de stadsdistributeur sorteert en bundelt. De bestellingen worden bij de klant afgeleverd met elektrische fietsen met een kleine laadbak. Bubble Post bepaalt aan de hand van de klantenlijst wat de meest rendabele route is.

 

 

Volgens Deli XL heeft deze distributiewijze - naast de milieuvriendelijkheid - ook het voordeel dat het geen last meer heeft van de files in de stad. “De fietsen kunnen de hele stad door zonder vertraging op te lopen. Dat helpt ons bij het nog efficiënter kunnen plannen van onze leveringen”, zegt Hessel de Keijzer, manager van de Amsterdamse vestiging van de groothandelaar.

Auteur: 

philippe.vandooren

categorie: 

Laatste productlanceringen