Horeca

Channel blurring: zowat iedereen is ermee bezig. Bij Jumbo, Delhaize Nijvel en Carrefour Mont-Saint-Jean lopen pioniersprojecten. Vandaag komt ook Delitraiteur voor de dag met een concept op maat dat weleens de missing link zou kunnen vormen tussen de premium buurtwinkel en een restaurant waar je terechtkunt voor een snelle maar kwaliteitsvolle hap. De keten ontwikkelt zich al rond de stations. Of er ook een franchiseformule ontwikkeld zal worden is voorlopig nog de vraag.

Lunch Garden is op zoek naar nieuwe locaties en focust daarbij op mobiliteit, cultuur en gezondheid. Naar aanleiding daarvan trekt het bedrijf tegen eind dit jaar naar het Afrikamuseum van Tervuren. Daarnaast hoopt de horecaketen ook een restaurant te openen in het station Brussel-Zuid. Dat heeft CEO Annick Van Overstraeten gisteren aangekondigd op Gondola Day.

Groothandel Metro heeft haar eerste vestiging aan de Belgische Kust geopend. De nieuwe Metro-winkel, gevestigd in Middelkerke, is de elfde in België en wil heel de kustregio bedienen, gaande van restaurants en slagerijen tot bakkerijen, cafés, vishandels enzovoort.

Kharis Capital, het Belgische investeringsfonds achter Quick en Burger King, heeft een meerderheidsaandeel genomen in de Franse keten O’Tacos. Op die manier breidt het fonds zijn activiteiten, en vooral zijn doelgroep uit: Quick en Burger King voor families en O’Tacos voor de allerkleinsten. Dat meldt L’Echo.

Dankzij een doorgedreven klantgerichtheid slaagde Lunch Garden er de voorbije jaren in steeds meer mensen aan te spreken en aan zich te binden. CEO Annick van Overstraeten vertelt op 31 mei op Gondola Day over het geheim van het succes.

Amerikaans fastfoodketen Five Guys gaat haar eerste vestriging in België in Antwerpen openen. Het restaurant komt op de eerste verdieping van een prestigieus gebouw aan de De Keyserlei, naast het bioscoopcomplex UGC. Het gaat open in de loop van het eerste kwartaal van 2018.

Starbucks heeft bij het Texaco-tankstation in Kruibeke haar eerste vestigingen langs een Belgische snelweg geopend. Binnenkort komen er nog meer koffiezaken van de Amerikaanse keten langs de baan.

Rudi Petit-Jean, vandaag nog directeur van Gamma in België, wordt directeur van Sligro-ISPC in België. Hij gaat er op 15 oktober aan de slag en wordt verantwoordelijk voor de integratie van ISPC en de uitbouw van het vestigingennetwerk van Sligro-ISPC.

Een Big Mac of Happy Meal bij je thuis laten leveren? In Brussel is het voortaan mogelijk. McDonald’s werkt in de hoofdstad samen met UberEATS voor de levering aan huis van zijn hamburgers.

Dat de allereerste Burger King van ons land deze maand de deuren ging openen in Antwerpen, was al bekend. Nu is er ook een datum: 28 juni.

Pagina's

Abonneren op Horeca