Horeca

Deli XL en het Belgische Bubble Post hebben een samenwerkingscontract ondertekend. Het ecologische stadsdistributiebedrijf zal de klanten van de Nederlandse groothandelaar in Amsterdam op duurzame wijze bevoorraden.

De Nederlandse grossist Sligro heeft in 2016 meer dan 5% meer omzet geboekt dan in het voorgaande jaar. Vooral de groothandels van de groep deden het goed.

Op donderdag 20 oktober gaat UberEATS in Brussel van start met on-demand maaltijdbezorging. Via de speciale UberEATS app kunnen inwoners van Brussel dagelijks tussen 11.00 uur 's ochtends en 23.00 uur 's avonds maaltijden bestellen.

Gondola neemt Horeca Magazine en Cook over

Sinds 2 september maakt Horeca Magazine, het grootste B2B-magazine voor de horecasector, deel uit van Gondola Group. De komst van Horeca Magazine versterkt het aanbod van Gondola naar de voedings- en retailsector in België.

De startup Deliveroo gaat het verloningssysteem van haar Londense koeriers niet wijzigen. Ze waren in staking gegaan en hadden via crowdfunding op korte termijn een stakingskas van 10.000 pond opgebouwd. De maaltijdbezorger wou de vergoeding bijna halveren tijdens de daluren. “Het was een experiment”, zegt de startup.

De gerenommeerde West-Vlaamse slagerij Dierendonk gaat een eerste vestiging openen in Brussel. De slager gaat zich vestigen in één van de locaties van sectorgenoot Jack O’Shea, die het faillissement heeft aangevraagd.

Abonneren op Horeca