Horeca

Sligro en Heineken willen nog voor het einde van het jaar een strategische samenwerking aangaan. De groothandelaar zou de logistiek en de distributie van bier en cider aan de horeca in Nederland overnemen. Ook de activiteiten van Heineken in de drankengroothandel zouden worden verkocht aan Sligro Food Group. België is geen onderdeel van de deal.

Bidvest verandert zijn naam deze maand naar Bidfood. Alle foodservicebedrijven van moedergroep Bidcorp zullen vanaf nu onder deze naam opereren.

Starbucks wil eind volgend jaar zijn eerste ‘Starbucks Roastery’ openen in Europa. Deze chiquere Starbucks zal zich vestigen in Milaan.

Het systeem van de flexi-jobs moet uitgebreid worden naar bakkers met een verbruikszaal en slagers die ook catering doen. Dat vindt staatssecretaris voor de Bestrijding van de Sociale Fraude Philippe De Backer. Hij wil deze gerichte bijsturing van het systeem in de komende weken binnen de regering bespreken.

Hamburgerketen McDonald’s biedt vanaf nu ook vegetarische producten aan in zijn Belgische restaurants. Onder de naam ‘Make it Veggie’ lanceert het een gamma waarin kip vervangen wordt door een veggie filet.

Deli XL en het Belgische Bubble Post hebben een samenwerkingscontract ondertekend. Het ecologische stadsdistributiebedrijf zal de klanten van de Nederlandse groothandelaar in Amsterdam op duurzame wijze bevoorraden.

De Nederlandse grossist Sligro heeft in 2016 meer dan 5% meer omzet geboekt dan in het voorgaande jaar. Vooral de groothandels van de groep deden het goed.

Op donderdag 20 oktober gaat UberEATS in Brussel van start met on-demand maaltijdbezorging. Via de speciale UberEATS app kunnen inwoners van Brussel dagelijks tussen 11.00 uur 's ochtends en 23.00 uur 's avonds maaltijden bestellen.

Gondola neemt Horeca Magazine en Cook over

Sinds 2 september maakt Horeca Magazine, het grootste B2B-magazine voor de horecasector, deel uit van Gondola Group. De komst van Horeca Magazine versterkt het aanbod van Gondola naar de voedings- en retailsector in België.

De startup Deliveroo gaat het verloningssysteem van haar Londense koeriers niet wijzigen. Ze waren in staking gegaan en hadden via crowdfunding op korte termijn een stakingskas van 10.000 pond opgebouwd. De maaltijdbezorger wou de vergoeding bijna halveren tijdens de daluren. “Het was een experiment”, zegt de startup.

Pagina's

Abonneren op Horeca