Horeca

Amerikaans fastfoodketen Five Guys gaat haar eerste vestriging in België in Antwerpen openen. Het restaurant komt op de eerste verdieping van een prestigieus gebouw aan de De Keyserlei, naast het bioscoopcomplex UGC. Het gaat open in de loop van het eerste kwartaal van 2018.

Starbucks heeft bij het Texaco-tankstation in Kruibeke haar eerste vestigingen langs een Belgische snelweg geopend. Binnenkort komen er nog meer koffiezaken van de Amerikaanse keten langs de baan.

Rudi Petit-Jean, vandaag nog directeur van Gamma in België, wordt directeur van Sligro-ISPC in België. Hij gaat er op 15 oktober aan de slag en wordt verantwoordelijk voor de integratie van ISPC en de uitbouw van het vestigingennetwerk van Sligro-ISPC.

Een Big Mac of Happy Meal bij je thuis laten leveren? In Brussel is het voortaan mogelijk. McDonald’s werkt in de hoofdstad samen met UberEATS voor de levering aan huis van zijn hamburgers.

Dat de allereerste Burger King van ons land deze maand de deuren ging openen in Antwerpen, was al bekend. Nu is er ook een datum: 28 juni.

Sligro en Heineken willen nog voor het einde van het jaar een strategische samenwerking aangaan. De groothandelaar zou de logistiek en de distributie van bier en cider aan de horeca in Nederland overnemen. Ook de activiteiten van Heineken in de drankengroothandel zouden worden verkocht aan Sligro Food Group. België is geen onderdeel van de deal.

Bidvest verandert zijn naam deze maand naar Bidfood. Alle foodservicebedrijven van moedergroep Bidcorp zullen vanaf nu onder deze naam opereren.

Starbucks wil eind volgend jaar zijn eerste ‘Starbucks Roastery’ openen in Europa. Deze chiquere Starbucks zal zich vestigen in Milaan.

Het systeem van de flexi-jobs moet uitgebreid worden naar bakkers met een verbruikszaal en slagers die ook catering doen. Dat vindt staatssecretaris voor de Bestrijding van de Sociale Fraude Philippe De Backer. Hij wil deze gerichte bijsturing van het systeem in de komende weken binnen de regering bespreken.

Hamburgerketen McDonald’s biedt vanaf nu ook vegetarische producten aan in zijn Belgische restaurants. Onder de naam ‘Make it Veggie’ lanceert het een gamma waarin kip vervangen wordt door een veggie filet.

Pagina's

Abonneren op Horeca