Ex-topman bij Delhaize Frans Muller zou de nieuwe CEO van Ahold Delhaize worden. Dat meldt De Standaard. Daarmee volgt hij Dick Boer op, die aan de slag zou gaan als voorzitter van de raad van commissarissen. “Het gaat enkel om speculaties”, reageert de woordvoerster van Ahold Delhaize.

In 2013 volgde de Nederlander Frans Muller Pierre-Olivier Beckers op als de CEO van de Delhaize Group. Voorheen maakte de Nederlander deel uit van de directie van Metro Group en werkte hij als CEO bij Makro Nederland. Drie jaar later, sinds de fusie van Ahold Delhaize op 14 maart 2016, is hij aan de slag als Deputy CEO en is hij ook verantwoordelijk voor de synergie. Maar daar lijkt nu verandering in te komen als we De Standaard mogen geloven.

 

Frans Muller, de nieuwe CEO en Dick Boer, voorzitter van de raad van commissarissen

Volgens De Standaard zou Muller, die tot december werkte als operationeel directeur ad interim voor Delhaize America, aangesteld worden als de nieuwe CEO van Ahold Delhaize. Daarmee zou hij Dick Boer opvolgen, die zelf als voorzitter van de raad van commissarissen aan de slag zou gaan en zo Mats Jansson, voormalig voorzitter bij Delhaize, vervangt. Aan de andere kant zou Wouter Kolk, huidig COO voor Nederland en België, zoals eerder aangekondigd lid worden van het overkoepelende directiecomité.

Concreet dient de mogelijke machtswissel om mensen, die de fusie zien als een machtsgreep van Ahold, gerust te stellen, en dat zonder dat de controle over de groep te verliezen.

Of er ook echt een machtswissel komt, valt voorlopig nog af te wachten. “Het gaat slechts om speculaties. We zullen hierover dus ook geen extra informatie geven”, vertelt Ellen van Ginkel, Director External Communications bij Ahold Delhaize, aan Gondola.