Aloïs Ooms heeft Prego, een producent en verdeler van warme maaltijden uit Olen, overgenomen. Tot begin vorig jaar was hij nog de CEO van supermarktketens Match en Smatch. Dat meldt MadeInKempen.be.

Aloïs Ooms wordt voor 100% eigenaar van Prego, dat de bedeling van warme maaltijden in een groot deel van de Kempen verzorgt. Hij neemt alle aandelen over van de vorige eigenaars Mark Bellens en Nicole De Cnodder, die nog enkele maanden aan boord blijven om een vlotte overgang te verzekeren.

“Het was een bewuste keuze om een KMO te kopen waar ik dan voor 100% aandeelhouder kan zijn”, vertelt Ooms aan MadeInKempen. “Ik had niet langer zin in een corporate organisatie om dan 10 of 15% van de aandelen te hebben.”

Ooms heeft er een lange carrière in de retail opzitten. Zo werkte hij onder andere bij GB, Real en Ahold. In juni 2014 werd hij CEO bij Match/Smatch, waar hij na anderhalf jaar al ontslag nam door een verschil in visie over de toekomststrategie voor het bedrijf. Hij werd in maart vorig jaar opgevolgd door Stéphane De Rango, die al werkzaam was in de groep louis delhaize (via Cora Frankrijk) waartoe Match en Smatch behoren.