Colruyt stelt zijn pilot rond nachtwerk voorlopig uit. Er is immers nog steeds geen akkoord bereikt met de vakbonden. Dat schrijft L’Echo.

Twee weken geleden berichtten we dat Colruyt met het idee speelt om vanaf januari 2019 nachtwerk te introduceren in 9 winkels. Op die manier zou het bedrijf het grote succes van zijn Collect&Go-service kunnen bolwerken. Concreet was het de bedoeling dat een vijftal medewerkers per winkel nachtshiften zouden draaien tussen 5 uur ’s morgens en middernacht. Al kwam daar heftige kritiek op van de vakbonden die eisten dat het bewuste personeel een “aanvaardbare” premie van 50% zou krijgen en bovendien maximaal tot 22 uur zou moeten werken.

Ondertussen is er nog steeds geen akkoord bereikt. Vandaag zouden de vakbonden en de directie van Colruyt normaal samenkomen, maar die vergadering werd uitgesteld, vertelt een woordvoerder van de groep aan L’Echo: “We zijn op zoek naar een nieuwe vergaderdatum in januari. Dat betekent dat we eerst een akkoord willen bereiken met de vakbonden.” De pilot wordt met andere woorden nog even uitgesteld.

Maar wanneer zal het proefproject dan wel van start gaan? Als het van Filip Lemberechts (ACLVB) afhangt, zal dat eerder vanaf maart zijn… “Het is moeilijk om de testfase nog voor te bereiden in de maand januari”, vertelt hij aan L’Echo. “Dat is op zich niet slecht: want we mogen niets overhaasten.” Lemberechts benadrukt dat de pilot zeker voor het eind van volgend jaar moet plaatsvinden. “Dan verloopt een overgangsmaatregel die nachtwerk bij e-commerce mogelijk maakt", klinkt het.