Deze week opende een nieuwe Carrefour Express zijn deuren in het Kempense Wechelderzande. Het gaat daarbij om de vijfde Tecno-winkel die wordt omgebouwd tot een Carrefour express. De retailer wil het komende jaar meer dan 20 nieuwe buurtwinkels openen.

Afgelopen jaar nam Carrefour 9 Tecno-winkels over. De bedoeling was om die binnen de zes maanden om te vormen tot Carrefour Express-verkooppunten. Deze week opende de voormalige Tecno-winkel in Wechelderzande zijn deuren. Het gaat daarbij om het vijfde pand dat werd omgebouwd.

De vernieuwde buurtwinkel in Wechelderzander strekt zich uit over een winkeloppervlakte van 239m². Door het nieuwe concept is de ruimte-indeling van de winkel georganiseerd in functie van “consumptiemomenten”. Klanten vinden er dus niet alleen een afdeling voor een volwaardig ontbijt, maar ook voor gezouten snacks/tapas, kant-en klare maaltijden en desserts. Carrefour focust op gezonde en verse voeding, (bio)groenten en fruit, slaatje, enzo. Naast het basisassortiment voor dagelijkse boodschappen, biedt Carrefour ook verschillende faciliteiten zoals een fruitpers, gebraden kip aan het spit, een koffiecorner, de verkoop van iTunes & telefoonkaarten, en kaartjes van De Lijn. Vanaf 1 maart verkoopt de winkel ook kranten en vuilniszakken.

De Express-winkel wordt uitgebaat door Lesley en Geert Heylen, en telt 3 personeelsleden. Klanten kunnen er iedere werkdag van 7u tot 20u en op zater-, zon- en feestdagen van 7.30u tot 20u terecht. Dinsdag is de sluitingsdag.