Vanaf begin 2018 alleen nog 100 % groene stroom bij Carrefour

Vanaf 1 januari 2018 gebruikt Carrefour alleen nog 100 % groene stroom in zijn winkels in eigen beheer, zijn twee Carrefour depots en het hoofdkantoor in Evere.

 

In 2017 tekende Carrefour België een akkoord waardoor de Carrefour-winkels in eigen beheer (45 Hypermarkten en 39 Market), twee Carrefour depots en het hoofdkantoor in Evere volledig op groene stroom zullen draaien. Dat doet het bedrijf dankzij de samenwerking met een windmolenpark in de Noordzee.  

 

Carrefour wil haar CO2-uitstoot tegen 2025 met maar liefst 40 % verminderen. Om die doelstelling te bereiken, heeft Carrefour dan ook verschillende maatregelen genomen. Zo vervangt de retailer al zijn koelinstallaties en wil het winkels transformeren (bijvoorbeeld Hypermarkt Koksijde die 45 % minder energie verbruikt en 85 % minder CO2 uitstoot dan vroeger. De verwarming, de airconditioning en de warmwaterproductie gebeurt via energierecuperatie. Voor de sanitaire voorzieningen wordt regenwater gebruikt. De winkel is uitgerust met ledverlichting en het energieverbruik wordt permanent online opgevolgd). Ook wil Carrefour nieuwe logistieke maatregelen om het transport met 30 % te verminderen (nieuwe vrachtwagens, nieuwe routes, nieuwe vullingsgraad van de vrachtwagens,…). 

Alle deze maatregelen worden genomen in het kader van de ISO-50.001-certificering van Carrefour België. 

Auteur: 

l.goethuysen@gondola.be

categorie: 

Side banner - Ingenico ePayments

Laatste productlanceringen