De socialistische bediendenvakbond BBTK gaat deze week actie voeren aan het hoofdkantoor van Lidl. De bond eist betere arbeidsvoorwaarden voor het personeel bij de discounter. 

Op 20 december zal de BBTK een symbolische actie voeren aan de maatschappelijke zetel van supermarktketen Lidl. Met de eindejaarsfeesten in zicht is het de bedoeling om de directie te wijzen op de “verslechterende arbeidsvoorwaarden” binnen het bedrijf, aldus de vakbond.

“Het is niet de eerste keer dat wij de problemen aanklagen die de werknemers dagelijks meemaken in hun job. Het werkritme blijft moordend, en de polyvalentie en flexibiliteit putten de werknemers uit. Uurroosters en pauzes worden niet gerespecteerd. Er vinden tijdelijke mutaties plaats en de regels voor de vliegende ploeg worden niet nageleefd. Werknemers hebben regelmatig problemen met hun loon of hun werkingskosten,” somt de BBTK op in een persbericht.

De vakbond klaagt ook aan dat Lidl mystery shoppers inzet in haar winkels. Hierdoor zou het personeel zich “voortdurend in de gaten gehouden” voelen.