De voormalige vestiging van AD Delhaize in Berendrecht gaat morgen opnieuw open onder het uithangbord Carrefour Market. Het is één van de winkels die Carrefour overneemt van Ahold Delhaize.

De opening kadert binnen het overnameakkoord dat Carrefour Belgium in maart met Ahold Delhaize afsloot, waarbij het vier winkels en een winkelproject overnam van de fusiegroep. De voorbije maanden gingen al drie vestigingen opnieuw open als vestiging van Carrefour Market: Albert Heijn Lokeren, Proxy Delhaize in Ledeberg en AH Boortmeerbeek.

Op 23 augustus heropent ook de voormalige AD Delhaize aan de Monnikenhofstraat in Berendrecht als Carrefour Market. Enkel het overgenomen winkelproject in Eeklo moet hierna nog een Carrefour-supermarkt worden.

De voorbije weken werd in Berendrecht met man en macht gewerkt om de voormalige AD Delhaize (met een winkeloppervlakte van zo’n 1.300 m²) om te bouwen tot Carrefour Market. Het klantenparcours werd grotendeels behouden, maar met de typische kenmerken voor Carrefour Market. Zo werd de versmarkt nog verder uitgebreid, werd er ruime afdeling Bio & Gezond ingericht en vindt de klant voortaan ook een eiland met lokale producten terug in de winkel. 

De traiteurafdeling in bediening en de beenhouwerij met eigen beenhouwers – grote troeven van de bestaande winkel – bleven behouden. Hiernaast werden ook inspanningen geleverd om het winkelcomfort te vergroten met brede gangen en "aangename" verlichting. Verder zullen klanten hun online boodschappen van drive.be voortaan kunnen oppikken aan het afhaalpunt in de winkel in Berendrecht.

Alle medewerkers van de voormalige AD Delhaize werden overgenomen en er werden nog een 6-tal extra medewerkers aangetrokken.