Spadel gaat zijn bottelarij Spa Monopole uitrusten met een nieuwe productielijn voor het bottelen van kleine petflessen voor de bruiswaters en gearomatiseerde waters van Spa. De groep investeert bijna 13 miljoen euro in de nieuwe bottelingslijn.

De installatie van deze nieuwe lijn, die in februari 2018 moet afgerond zijn, is voorzien voor de productie van kleine petflessen van 33cl en 50cl voor het bruisend natuurlijk mineraalwater Spa en voor de gearomatiseerde waters Spa Touch Of.

De vraag naar de gearomatiseerde waters stijgt, en om adequaat te kunnen inspelen op de toenemende volumes breidt moederbedrijf Spadel de productie uit. De groep investeert 12,8 miljoen euro in een nieuwe bottelingslijn te Spa Monopole. 

De Spa Touch Of-waters, die in 7 smaken bestaan, zijn een groot succes sinds hun lancering in 2014. Eind 2016 kenden ze een groei van 70% in vergelijking met het jaar voordien. De bruisende waters met een smaakje bevatten geen calorieën, en zijn daarmee een gezonder alternatief voor suikervrije frisdranken. Ze spelen in op de consumptietendens van natuurlijke en suikerarme dranken.