Producent van bereide maaltijden Culinor in Zwitserse handen

Culinor, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in bereide maaltijden, wordt overgenomen door de Zwitserse voedingsgroep Orior. Die wil de expertise van Culinor uitspelen op de Europese markt.

 

Culinor Food Group is een leidende producent van bereide maaltijden en maaltijdcomponenten die zowel aan retailers als foodservice in de Benelux levert. Zo maakt het bedrijf onder andere veel van de ’ready meals’ onder het Delhaize-huismerk. Culinor heeft productievestigingen in Gent, Destelbergen, Herselt en Olen en is goed voor een jaaromzet van 88 miljoen euro. Een goede maand geleden nam het bedrijf zelf nog het Belgische versevoedingsbedrijf Vaco over.

 

De Belgische voedingsproducent wordt nu voor een onbekend bedrag gekocht door Orior, een Zwitserse sectorgenoot. Met de overname wil Orior uitbreiden in Europa. “Met de acquisitie van Culinor Food Group heeft Orior een sterke positie in de “premium fresh convenience food markt” in de Benelux en verworven. Bovendien creëren we zo een sterk platform van waaruit de hele Europese markt an aangesproken worden. Culinor zal als autonoom competentiecenter dienen en als Europees platform voor de hele Europese markt,” klinkt het bij Orior.

 

CEO Filip De Spiegeleire en zijn team blijven aan het hoofd van Culinor. De Spielegeire wordt zelfs benoemd tot CEO van Orior Europa en krijgt een zitje in de directieraad van de Zwitsers.

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen