De feestelijke opening van het nieuwe Delhaize Fresh Atelier in Leuven wordt uitgesteld. Normaal zou het pand vandaag zijn deuren openen, maar een brand afgelopen weekend gooide roet in het eten. Dat meldt Delhaize.

Wat een feestelijke afsluiting van 2018 moest vormen, eindigde uiteindelijk in mineur. Normaal zou Delhaize vandaag zijn nieuwe Delhaize Fresh Atelier openen in de Diestsestraat in Leuven, maar een brand afgelopen weekend stak daar een stokje voor. Vrijdagnacht staken enkele onbekenden een hoop papier, karton en houten palletten in brand, waardoor er schade zou zijn aan de gevel en het interieur van de nieuwe Delhaize-winkel, aldus Rob-tv. De feestelijke inhuldiging onder leiding van Leuvens burgemeester Louis Tobback en Mohamed Ridouani die vandaag voorzien was, gaat dan ook niet door. Roel Dekelver, woordvoerder bij Delhaize, benadrukt wel dat het nieuwe Fresh Atelier sowieso dit jaar nog zal opengaan voor het grote publiek. "Al wordt een feestelijke opening naar alle waarschijnlijkheid in januari 2019 voorzien", vervolgt hij. 

Ter herinnering , het nieuwe stadsconcept dat Delhaize eind oktober lanceerde in de Brusselse Ravensteingalerij richt zich op de generatie actieve jongeren die op zoek zijn naar gezonde en verse maaltijdoplossingen. Klanten vinden er onder meer verse soepen, ter plaatse gemaakte smoothies, een saladebar van Foodmaker en de sushibar van Sushi Gourmet. Bovendien kunnen klanten ook producten online bestellen en die komen afhalen in de winkel. De retailer meldde ons bovendien dat er in de komende 3 jaar maar liefst 200 nieuwe verkooppunten in 20 stadscentra zouden volgen.