Okay Compact nu ook in centrum Brussel

Okay Compact, de proximiteitsformule van Colruyt, heeft een vijfde vestiging geopend in het centrum van Brussel. De nieuwe winkel bevindt zich op een boogscheut van de Dansaertstraat en profileert zich als een echte buurtsupermarkt.

 

De nieuwste Okay Compact-winkel is open sinds 22 juni, en bevindt zich in het pand van de oude koekjesfabriek van Dandoy, in de Grootsermentstraat in Brussel. Het is daarmee de vijfde winkel van de buurtformule van Colruyt Group, die eerder al winkels opende in Elsene, Luik en twee in Antwerpen. 

 

De nieuwe winkel is de eerste van de formule in het centrum van Brussel. "We zijn dankbaar dat we een plaats gekregen hebben in deze buurt en we zijn ervan overtuigd dat we voor de buurt een meerwaarde kunnen zijn. Daarnaast is het ons doel om aanvullend te zijn ten opzichte van de reeds aanwezige handelaars. We willen zorgen voor een bijkomende dynamiek in een wijk die volledig aan het opwaarderen is", zegt Colruyt-woordvoerster Hanne Poppe aan Gondola.

 


 

Stadsformule

 

Okay Compact is in de eerste plaats een stadswinkel. Waar een "normale" Okay zich doorgaans buiten het stadscentrum bevindt en over een grote parking beschikt, is de nieuwe winkel er één in het centrum van de stad. Zonder parkeerplaatsen dus. OKay Compact richt zich immers op mensen die in de buurt wonen of werken, en dus te voet, met het openbaar vervoer of met de fiets naar de winkel komen. "Uiteraard is iedereen welkom, maar we richten ons specifiek op iedereen die in de buurt woont, werkt, studeert,...  We gaan uit van het “2 handen, 2 voeten”-principe. Mensen komen te voet of met de fiets (2 voeten) en hebben 2 handen om hun boodschappen te dragen", zegt Hanne Poppe.

 

7 dagen op 7

 

Zoals het een echte buurtwinkel betaamt, is Okay Compact ook op zondag open. En dat blijft uitzonderlijk voor een geïntegreerde winkel binnen de Colruyt Group. "OKay Compact is open van maandag tot zondag; van dinsdag tot zaterdag van 8u tot 20u. Maandag van 13u tot 20u en zondag van 8u tot 13u", klinkt het.

 

De formule biedt een breed assortiment aan op een kleine oppervlakte. Buurtbewoners kunnen er hun boodschappen doen, maar evengoed er een on-the-go maaltijd vinden. "We bieden ook heel wat mogelijkheden aan voor mensen die op zoek zijn naar de snelle hap (belegde broodjes, gekoelde dranken, een uitgebreid assortiment slaatjes,...)."

 

 

Verder uitbreiden in Brussel en Gent?

 

Colruyt blijft Okay Compact een test noemen, al is het duidelijk dat de formule de testfase overstijgt. Er wordt niet voor niets gezocht naar nieuwe locaties. "We evalueren het succes van het winkelconcept op een constante basis, en bekijken op basis daarvan de uitbreidingsmogelijkheden. We zijn zeker nog op zoek naar goede locaties voor OKay Compact in het Brussels gewest en ook voor Colruyt binnen de Brusselse vijfhoek", zegt Hanne Poppe.

 

Onze redactie vernam verder dat Colruyt ook naar Gent wil uitbreiden. De andere prioriteiten voor Okay Compact (Brussel, Antwerpen en Luik), hebben ondertussen al een winkel. Mogelijk opent in Gent dus binnenkort een zesde Okay Compact.

 


 

Bekijk hier de fotoreportage van de eerste Okay Compact in Antwerpen

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen