Nieuwe onderhandelingsronde bij Mestdagh, maar vakbonden staken verder

De staking bij Mestdagh gaat verder. Morgen verzamelen de werknemers aan het depot van Gosselies om er een nieuwe acties te voeren. Op die manier willen ze druk blijven zetten, in afwachting van de volgende onderhandelingsvergadering met de directie in de namiddag. De werknemersvertegenwoordigers hopen dat er eindelijk vooruitgang komt. 

 

“Het sociaal overleg binnen de groep Mestdagh zit al enkele dagen muurvast”, reageren de vakbonden. In winkels over het hele land vonden de afgelopen dagen grootschalige stakingsacties plaats. En dat zal morgen niet anders zijn. Vanaf 6 uur komen de werknemers bijeen aan de deuren van het logistieke depot, zo laat de vakbonden weten.

 

De werknemers eisen “een degelijk sociaal plan en een menselijke arbeidsorganisatie”. Ter herinnering, op 7 mei had de directie een herstructurering aangekondigd met de intentie tot collectief ontslag. Sindsdien zijn er al heel wat onderhandelingen gevoerd. “Ondanks de vele pogingen om constructief aan de slag te gaan en op een solide basis te onderhandelen, blijft de directie bij haar standpunten en weigert ze echte toegevingen te doen”, melden de sociale partners.

 

Na enkele dagen radiostilte roept de directie de vakbonden dan toch op om morgen bijeen te komen voor een nieuwe onderhandelingsronde in de namiddag. “De vakbonden hopen dat de bestuurders de boodschap begrepen hebben en zijn vastbesloten om te praten. De bal ligt in hun kamp. Verdict morgen”, besluiten de vakbonden.

 

Auteur: 

l.goethuysen@gondola.be

categorie: 

Laatste productlanceringen