Michel Moortgat, de nieuwe onafhankelijke bestuurder van Lotus Bakeries

Lotus Bakeries draagt Michel Moortgat voor als onafhankelijke bestuurder aan de Gewone Algemene Vergadering van 15 mei 2018. Hij zal Dominique Leroy vervangen.

 

Michel Moortgat zal Dominique Leroy opvolgen die gedurende 9 jaar de functie van onafhankelijke bestuurder van Lotus Bakeries heeft uitgevoerd. “Wij wensen Dominique uitdrukkelijk te bedanken voor haar bijdrage als bestuurder in de voorbije jaren. Haar expertise heeft absoluut een meerwaarde voor Lotus Bakeries betekend”, benadrukt het bedrijf.

 

Michel Moortgat stapte in 1991 in het familiebedrijf Duvel Moortgat, na zijn studies handels- en financiële wetenschappen in Brussel en een MBA aan de Vlerick Business School. “Michel heeft met Duvel Moortgat grote successen geboekt sinds hij in 1999 tot CEO benoemd werd. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot internationale referentie voor speciaalbieren, met naast Duvel, onder meer de merken Chouffe, Vedett, Maredsous, Liefmans en De Koninck.” Met brouwerijen en/of verkoopkantoren in België, China, Frankrijk, Italië, Nederland, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, waarbij die laatste inmiddels de grootste afzetmarkt genoemd mag worden, heeft CEO Michel Moortgat het bedrijf internationaal op de kaart gezet.

 

“De doorgedreven focus op sterke merken, de continue aandacht voor kwalitatieve en hoogstaande producten en de sterke internationale groei - met de VS als belangrijke afzetmarkt op kop - zijn slechts enkele zaken die Duvel Moortgat met Lotus Bakeries gemeen heeft. Michel zal met zijn ervaring op dit vlak een solide bijdrage kunnen leveren binnen de Raad van Bestuur van Lotus Bakeries”, benadrukt het bedrijf.

 

Auteur: 

l.goethuysen@gondola.be

categorie: 

Laatste productlanceringen