De meeste supermarkten in ons land zullen open zijn op kerstavond en oudejaarsavond, ook al vallen die dit jaar allebei op een zondag. Enkel Aldi houdt zijn winkels dicht.

24 en 31 december zijn traditioneel erg drukke momenten voor de food retailers in ons land. Iedereen staat in de keuken, heeft een feestje, is nog op zoek naar een last minute cadeau… Ook nu beide data op een zondag vallen, zullen de grote supermarktketens in ons land hun winkels openen. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen.

Een woordvoerder van Delhaize zegt in de regionale krant dat meer dan 500 zelfstandige Delhaize-winkels open zullen zijn van 9 tot 14 uur, net als 135 grote supermarkten. Ook Carrefour bevestigt dat het haar winkels zal openen.

Opvallend is dat ook Lidl en Colruyt, die niet de gewoonte hebben om op zondag te openen, meedoen. Beide ketens maken een uitzondering voor de zondag voor de feestdagen en zullen in de voormiddag geopend zijn. Bij Colruyt Group zullen verder de zelfstandige Spar-winkels sowieso open zijn, en gaat Okay ook per uitzondering opendoen.

Dat Lidl zondag open doet, wil niet zeggen dat aartsrivaal Aldi volgt. De discounter heeft aan GVA laten weten dat haar winkels dicht blijven op 24 en 31 december.