Lidl opent deze week een nieuwe supermarkt in Leuven, in een pand waar voordien een winkel van Albert Heijn gevestigd was. Het is de laatste van drie voormalige AH-winkels die omgebouwd wordt tot Lidl-filiaal.

Discountketen Lidl opent op woensdag 25 oktober een gloednieuwe winkel in Leuven. In de voormalige Albert Heijn op het Engels Plein komt een ruime vestiging van Lidl met meer dan 1.200 m² winkeloppervlakte. 

De nieuwe winkel met een oppervlakte biedt een assortiment van een 1.500-tal producten waarvan 90% eigen merken zijn. Dit in tegenstelling tot het oude Lidl filiaal waar, door de omvang, maar een beperkt assortiment aangeboden werd. Bovendien krijgt deze Lidl een uitgebreide bakkerij waar dagelijks meerder keren gebakken worden.

De opening van deze nieuwe winkel past in de groeistrategie van Lidl in België, klinkt het. Jaarlijks wil Lidl zo een 10-tal nieuwe winkels openen en nog eens enkele tientallen vernieuwen. 

Lidl België nam nog twee andere filialen over van Albert Heijn: Turnhout opende in juli en in september kreeg Oudenaarde er een ruime Lidl bij. De discounter kocht de Albert Heijn-winkels van Ahold Delhaize, die de winkels moest afstoten om groen licht te krijgen voor haar fusie. Daarbovenop nam Lidl ook één winkelproject over dat nog in ontwikkeling is.