Bruggeman en DBBS hebben vandaag aangekondigd dat ze na enkele maanden onderhandelen een akkoord bereikt hebben over de overname van DBBS. Bruggeman, een belangrijke Belgische producent en distributeur van jenever, versterkt dankzij de aankoop van de merken ZiZi Coin Coin, Couille de Singe en Monkey Balls zijn positie op de Belgische gedistilleerde markt.

Eindelijk is het zover: Bruggeman, dat bekend is onder de merknamen Peterman, Hertekamp, Smeets en Fryns, neemt na maanden van onderhandeling DBBS over. Daardoor komen de merken ZiZi Coin Coin, Couille de Singe en Monkey Balls in handen van de Belgische jeneverproducent. “Wij zijn bijzonder trots om de merken ZiZi Coin Coin, Couille de Singe en Monkey Balls aan ons gamma toe te voegen” zegt Lieven Stevens, Algemeen Directeur van Bruggeman. "De uitzonderlijke kwaliteit en de smaak van deze sterke lokale merken is een troef voor ons portfolio 'local heroes'”.

Bruggeman, filiaal van de Franse Groep La Martiniquaise sedert 2009, commercialiseert de internationale topmerken: Label 5, Poliakov, Cruz, St.-James, Duval en de fruitsappen Caraïbos. De groep La Martiniquaise, met een zakencijfer van 1 miljard euro, is de tweede speler op de Franse markt. La Martiniquaise is aanwezig in meer dan 100 landen en stelt 2.000 medewerkers te werk. Zij zijn actief in het whisky segment met Label 5, Sir Edwards en Glen Moray, in het rum segment met St.-James en Negrita, in het Vodka segment met Poliakov en in het porto segment met Cruz .De rijke geschiedenis van Bruggeman gaat terug tot 1884. Door continue productinnovatie is Bruggeman "uitgegroeid tot de onbetwiste nummer één in de Belgische jenevermarkt", klinkt het.

In 2013 begon Bruggeman met de verovering van de Nederlandse markt en verstevigde zijn merkenportefuille door de acquisitie van de Nederlandse merken Olifant, Dujardin, Goblet en Eliterna die werden overgenomen van Wenneker. Vier jaar later werd Bruggeman eigenaar van Inspirits Premium Drinks dat een zakencijfer van 18 miljoen euro realiseert in Nederland. Door deze overname werd het portfolio uitgebreid met de merken Joseph Guy, Jachtbitter, Café Marakesh, Gorter jenever en Sonnema Berenburg (H. Jansen). Hierdoor beschikt Bruggeman over een Benelux geïntegreerde organisatie en is het marktleider in jenever met de merken Peterman, Smeets en Hertekamp in Belux en Olifant, Goblet en Gorter in Nederland. 

DBBS werd in 1993 opgericht door Benoît Borsu in Huy en specialiseerde zich in de productie van aperitieven op basis van versgeperst citroensap. Hun paradepaardje is het merk ZiZi Coin Coin, maar ook andere merken zoals Couille de Singe of Monkey Balls werden aan het assortiment toegevoegd. DBBS is voornamelijk acitief op de Belgische markt maar ook aanwezig in Frankrijk en Nederland.