Discountketen Lidl opent vandaag een gloednieuwe winkel in Kampenhout. Met meer dan 1.600 m² winkeloppervlakte, is het de grootste vestiging van België.

Lidl blijft uitbreiden in ons land. De laatste nieuwe winkel opende op 4 oktober de deuren langs de Mechelsesteenweg in Kampenhout. Het gaat om een supermarkt die gebouwd werd volgens het nieuwe Lidl of the Future-winkelconcept (LOF), dat voorziet in grotere winkels. De extra ruimte wordt niet gebruikt om meer referenties aan te bieden, maar om het comfort van de klant te verhogen en het verkeer te bevorderen. 

In Kampenhout gaat Lidl daarin nog een stapje verder. Terwijl de standaard voor een LOF-winkel 1.400 m² winkeloppervlakte bedraagt, is het filiaal in Kampenhout maar liefst 1.687 m² groot. Daarmee is het de grootste Lidl-winkel van het land, bevestigt woordvoerster Isabelle Colbrandt.

“We hadden hier de kans om een grotere winkel te bouwen, en we hebben dat ook gedaan”, zegt ze. “Qua assortiment biedt de winkel met een 1.500 tal producten niet meer of minder producten dan andere LOF-winkels. De bijkomende oppervlakte zorgt hier wel voor een ruimere winkel met bredere gangen en meer kassaruimte.”

 

Uitzonderlijk

Lidl benadrukt dat de grootte van deze winkel uitzonderlijk is. “Het is niet zo dat 1.600 m² plots de nieuwe norm is, of dat we nu altijd groter en groter willen gaan. De standaardoppervlakte voor ons nieuw concept is en blijft 1.400 m²”, zegt Isabelle Colbrandt.

 

Openingen op komst 

De opening van deze nieuwe winkel past in de groeistrategie van Lidl in België, klinkt het. Jaarlijks wil Lidl zo een 10-tal nieuwe winkels openen en nog eens enkele tientallen vernieuwen. Deze maand nog opent Lidl een nieuwe vestiging in Leuven, in het pand waar voordien een winkel van Albert Heijn gevestigd was.