Greenyard gaat twee distributiecentra in Duitsland sluiten. Dat is het gevolg van de recente opening van twee andere logistieke centra, die moderner en beter gelegen zijn. Duitsland is voor de groep uit Sint-Katelijne-Waver zeer belangrijk: het is diens grootste markt.

Vorig jaar is het nieuwe distributiecentrum in Eitting, dichtbij München, in gebruik genomen en in februari opende het nieuwe distributiecentrum in Ginsheim-Gustavsburg, nabij Mainz, zijn deuren. “Beide distributiecentra maken gebruik van de recentste technologieën op vlak van rijpen, value added packing, bewaren in gecontroleerde atmosfeer en service providing”, zegt Investor Relations manager Kris Kippers.

Als gevolg van deze investeringen zal Greenyard twee bestaande logistieke centra - in Bremen en Neunkirchen - sluiten. Het bedrijf zegt dat het de intentie heeft om zoveel mogelijk werknemers te transfereren binnen de organisatie van Greenyard Fresh Germany. Wanneer de centra sluiten wordt niet gemeld.

“Die twee centra hebben voorzieningen die niet meer up-to-date zijn. De logistieke flows veranderen ook en hun locatie was niet meer optimaal”, zegt Kippers. “De nieuwe centra bevinden zich dichter bij onze food retail klanten en op locaties die betere logistieke aansluitingen toelaten”.

Greenyard Fresh dekt Duitsland (en Oostenrijk) af met een twaalftal distributiecentra. Per jaar behandelen ze ruim 670.000 ton fruit en groenten. De Belgische groep is er sinds 2008 actief, na de overname door Univeg (inmiddels in Greenyard geïntegreerd) van het handelshuis Atlanta.