Frisk-fabriek in Haasrode sluit de deuren

Frisk, Perfetti Van Melle, Haasrode

Muntjesproducent Frisk International sluit in 2016 de deuren van zijn vestiging in Haasrode bij Leuven. Dat maakt de directie van moederbedrijf Perfetti Van Melle bekend in een bijzondere ondernemingsraad.

 

De Frisk-fabriek in Haasrode verpakt Frisk-munttabletjes. Het grootste deel daarvan is bedoeld voor de Japanse markt, meteen ook de grootste afzetmarkt van moederbedrijf Perfetti Van Melle.  Omdat de vraag naar Frisk-muntjes daar blijft dalen en er tegelijkertijd meer concurrentie op de markt komt, besluit het Italiaans-Nederlandse bedrijf de activiteiten van de Leuvense Frisk-fabriek te verhuizen naar Japan.

 

Perfetti Van Melle is het derde grootste suikerverwerkend bedrijf in de wereld en produceert naast Frisk onder andere Mentos, Fruittella en Chupa Chups. In de Benelux heeft het twee productievestigingen. Eén in Sittgard, waar de snoepjes gemaakt worden, en één in Haasrode waar ze verpakt worden. Deze laatste neemt ook de logistiek voor haar rekening. Door de sluiting zullen 38 mensen hun baan verliezen.

 

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen