Gisteren opende Foodmaker zijn eerste shop-in-shop in de Delhaize-winkel in de Antwerpse Stadsfeestzaal. Een logische samenwerking tussen twee bedrijven die streven naar gezonde producten, klinkt het bij Delhaize. Bovendien zouden er nog 5 openingen op de planning staan. 

Klanten die gisteren een bezoekje brachten aan de Delhaize in de Antwerpse Stadsfeestzaal, moesten twee keer kijken. In het midden van de winkel staat namelijk een grote saladbar van Foodmaker, vol met verse broodjes, bioslaatjes en zelfs bio koffie.

Als het van CEO Lieven Vanlommel afhangt, zullen er weldra nog 5 saladbars volgen, zo vertelde hij aan Het Laatste Nieuws. “We hebben al 10 jaar lang een partnership met Delhaize. Daar zien ze ook hoeveel consumenten op zoek zijn naar verse, gezonde en biologische voeding. Alles wordt door onze chefs ter plekke bereid en je kan ook zelf je slaatje samenstellen”, legt Vanlommel uit. Klanten kunnen bovendien zelf hun eigen salade van 200g samenstellen voor slechts 2,99 euro.

Het is de eerste keer dat Delhaize een shop-in-shop opent in een van zijn supermarkten. Daarbij koos het doelbewust voor Foodmaker als partner. “We werken al 10 jaar samen met het bedrijf. Bovendien focussen we allebei op verse en gezonde voeding en hanteren we daarbij dezelfde waarden. Deze samenwerking was dus een erg voor de hand liggende beslissing, zeker op het vlak van convenience, gezondheid en keuze”, vertelt Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize. Ook de locatie is strategisch gekozen. Er is immers veel passage, zowel van shoppers op de Meir als van buurtbewoners, klinkt het.

Over de 5 andere projecten, wil Delhaize voorlopig nog niks kwijt. Het blijft dus nog gissen naar de locatie of de openingsdatum. “We willen eerst dit project afwachten en zien hoe het evolueert. Pas dan zullen we ons focussen op andere vestigingen”, vertelt Dekelver, al voegt hij er zeker aan toe dat Delhaize het project zeker nog zal uitbreiden als blijkt dat het een succes is.