Fevia schaart overheid achter zich

Met een welopgemerkte aanwezigheid en uiteenzetting van premier Charles Michel op het jaarcongres van Fevia werd de nadruk gelegd op een sterkere samenwerking tussen overheid en voedingsindustrie. Fevia (de vereniging van de voedingsdustrie) heeft de voorbije jaren een sterk en constructief parcours uitgewerkt door met verschillende stakeholders samen te werken.

 

Met een voedingsindustrie die op 4 jaar tijd 11,9% groeide ten opzichte van een daling van 9%  voor de rest van de verwerkende industrie, vraagt Fevia specifiek aandacht voor competitieve groei ten opzichte van buurlanden en faciliteiten zodat de tewerkstelling duurzaam kan groeien. Intussen is de voedingsindustrie een van de grootste werkgevers van het land geworden.

 

Ondanks de voedselcrisis in ons land in 2015 - melkcrisis en varkenscrisis - blijft Fevia steeds een constructieve partij met een nuchtere, doch lange termijnvisie volgens verschillende waarnemers. De uitdagingen voor de voedingssector zijn groot, "maar de positieve golf die de laatste jaren werd gecreerd in België moet ons in staat stellen om ons verder te positioneren op de wereldkaart met de troef van topkwaliteit", vertelt kersvers Fevia-voorzitter Jean Eylenbosch. 

 

 

 

 

Auteur: 

Pierre-Alexandre Billiet

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen