De Waalse investeringsmaatschappij Sogepa heeft aangekondigd dat het een dertigtal aanbiedingen heeft ontvangen voor de overname van de Veviba-bedrijven in Rochefort en Bastenaken.

Een dertigtal Belgische en internationale kandidaten hebben hun interesse laten blijken voor de overname van de Veviba-bedrijven in Rochefort en Bastenaken. Daarbij gaat het om bedrijven, partnerschappen en coöperatieven.

Nu is het aan Sogepa om te beslissen wie de bedrijven uiteindelijk in handen zal krijgen. De kandidaten die door de eerste ronde geraken, zullen toegang krijgen tot de vertrouwelijke bedrijfsgegevens. Vervolgens mogen ze dan een definitief bod doen voor 10 april. Daarna zullen de onderhandelingen met de meeste serieuze kandidaten van start gaan. Het investeringsfonds hoopt om voor mei een nieuwe baas van Veviba te vinden.

Van zodra de benodigde vergunningen bij het FAVV verkregen zijn en de activiteiten van het bedrijf weer opgestart kunnen worden, zullen twee interimdirecteurs de leiding nemen.