Duvel Tripel Hop: zes smaken, een winnaar

Sinds 2007 selecteren de brouwers van Duvel elk jaar een andere soort hop om het bier een unieke smaak te geven. Zo verschenen er al zes variëteiten voor een beperkte periode in de rekken onder de naam ‘Duvel Tripel Hop’. Dit jaar besloot de brouwerij een van de bieren op te nemen in zijn permanente aanbod. En het is aan de consument om te beslissen welke Tripel Hop-Duvel binnenkort in supermarkt te koop zal zijn.

 

Om de competitie aan te wakkeren, lanceerde de brouwerij een degustatie-kit die zes Tripel Hop-soorten van Duvel bevat. En om de ervaring compleet te maken, werden de flesjes onherkenbaar gemaakt. Na het proeven kan de consument stemmen op de Tripel Hop-Duvel die volgens hem in 2017 in de supermarkt moet verschijnen. Een stem uitbrengen is simpel: de consument moet zijn bevindingen tijdens het proeven opschrijven, om vervolgens via de brochure te ontdekken welke hopsoort er bij welk flesje hoort. Daarna kan hij zijn stem uitbrengen op www.duveltripelhop.be.

 

Dit zijn de zes Duvel Tripel Hop smaken nog even op een rij:

 

- Amarillo: In 2007 was deze smaak nog relatief onbekend, maar na de lancering van Duvel Tripel Hop is ze de meest bekende en gevraagde Tripel Hop-variëteit in de wereld van de ambachtelijke bieren. Dit dankt ze aan haar uitgesproken fruitige karakter met toetsen van pompelmoes, appelsien, citroen, meloen, abrikoos en pêche.

 

- Citra: De Citra-hop verrijkt de typische smaak van Duvel met frisse toetsen van pompelmoes, limoen, tropisch fruit, meloen en zwarte bes. De Tripel Hop-variëteit uit 2012 behaalde overigens een gouden medaille op de Brussels Beer Challenge.

 

- Sorachi Ace: Een hopsoort van Japanse grond met een licht fruitige toets van citroen, limoen en dille, tegenover de sterke smaak van munt.

 

- Mosaic: Het fruitige aroma van zwarte bes, citrusvruchten en andere zoetigheden (papaja, appelbloesem en bubblegum) geeft deze Duvel Tripel Hop een complexe en een frisse smaak tegelijkertijd.

 

- Equinox: Tot april 2014 werd deze experimentele hop-soort HBC 366 genoemd. Zijn huidige naam refereert echter naar het kenmerkende karakter van de hop: een jonge plant, die net donker genoeg gekleurd is om volwassen te zijn. Een fruitig aroma met de combinatie van citroen, limoen, papaja, appel en een lichte toets van groene peper voor net dat beetje pit.

 

- HBC 291: Dit jaar koos Duvel voor lef en innovatie, en liet zijn oog hierbij vallen op een experimentele hop-soort die voorlopig enkel gekend is onder de naam HBC 291. Deze variëteit combineert de hevige smaak van zwarte peper met de zachte aroma’s van rozen, lavendel en een vleugje citroen.

 

 

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen