De Spaanse groep Dia heeft zich aangesloten bij de aankoopcentrale Horizon International die in juni werd opgericht door Auchan Retail, Casino Group en Metro.

“Horizon International brengt spelers samen die een nieuwe visie delen op de internationale samenwerking met leveranciers door bijvoorbeeld diensten voor grote internationale leveranciers aan te bieden dankzij hun aanvullende geografische vestigingen of door kmo’s te ondersteunen bij hun internationale ontwikkeling”, leggen de leden van de aankoopgroep uit. Deze samenwerking brengt bovendien ook spelers uit verschillende activiteiten samen: multi-format distributie, groothandel en levering.

Top van de internationale allianties

“De komst van Dia versterkt niet alleen het vermogen van Horizon International, maar ook zijn diversiteit en internationale aanwezigheid “, verduidelijken de bedrijven. “Daarnaast zorgt Dia ook voor expertise op het vlak van hard discount, heeft het een sterke marktpositie, vooral in Spanje, Portugal en Zuid-Amerika, en kan het rekenen op een aankoopcapaciteit voor zijn 7.400 winkels. Dankzij deze samenwerking kan Horizon International uitgroeien tot de top van internationale allianties met de grootste geografische voetafdruk. Leveranciers en klanten in meer dan 40 Europese, Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen kunnen daarbij profiteren van deze uitgebreide samenwerking.”