Devos Lemmens binnenkort in Spaanse handen?

Het Spaanse voedingsbedrijf GB Foods is geïnteresseerd om Continental Foods, het moederbedrijf van onder andere Devos Lemmens, over te nemen. Dat schrijft zakenkrant De Tijd. Er zouden ook nog twee andere kandidaat-kopers zijn.

 

Volgens De Tijd zouden de Spanjaarden deze week al een bod doen op Continental Foods, maar zou het daarbij nog de concurrentie krijgen van twee andere niet-nader genoemde partijen.

 

Continental Foods werd enkele maanden geleden te koop gezet door eigenaar CVC Capital Partners, dat naar verluidt 1 miljard euro wil opstrijken voor de producent van Devos Lemmens, Royco Minute Soup en Aïki-noodles.

 

GB Foods zou in elk geval een complementaire partner zijn. De Spanjaarden zijn actief in Spanje, Italië, Nederland, Rusland en dertig landen in Afrika en het Midden-Oosten, terwijl Continental aanwezig is in Frankrijk, Duitsland, België en Scandinavië. Bovendien maken beide bedrijven sauzen, soep en kant-en-klare maaltijden. 

 

GB Foods is vooral bekend van merken zoals Gallina Blanca, Grand'Italia en Jumbo. Het Spaanse bedrijf is goed voor een jaaromzet van 1 miljard euro, waarmee het dubbel zo groot is als Continental.

 

Continental Foods maakte tot in 2013 deel uit van de Amerikaanse multinational Campbell Soup Group. Toen die zijn Europese divisie aan investeringsfonds CVC Capital Partners verkocht, werd het bedrijf omgedoopt tot Continental Foods. De nieuwe eigenaar begon volop te investeren in de verouderde infrastructuur van het bedrijf, en pompte in totaal al meer dan 30 miljoen euro in Continental Foods. De investeringen loonden: de omzet van het bedrijf steeg licht tot 405 miljoen euro, en ook de winst ging omhoog. Nu wil het investeringsfonds de vruchten plukken van haar investeringen door Continental te verkopen.

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

ISM - Side - NL

Laatste productlanceringen