Delhaize lanceert onder haar eigen merk een gamma raw food-producten. De supermarktketen zorgt hiermee voor een primeur in de Belgische retailsector.

Raw food is één van de jongste voedingstrends die de kop opsteken. De raw food trend staat doorgaans voor hoofdzakelijk  ongekookt en onbewerkt voedsel. Hierbij  word er quasi niet gekookt, gebakken, gestoomd of gebraden (althans niet op hoge temperaturen). Raw food bevat dus geen tot weinig gekookte voedingsmiddelen. Het gaat voornamelijk om rauwe groenten, fruit, granen en noten terwijl dierlijke producten, melkproducten,klassieke geraffineerde suiker meestal uit deze voeding worden weggelaten. 

Vooral geliefd bij vegetariërs en veganisten, maar ook internationale sterren zoals Beyoncé, Nathalie Portman en Demi Moore zijn er helemaal wild van. Ook de klanten van Delhaize zijn vragende partij, zegt de retailer. “Om in de verschillende noden en wensen van haar klanten te voorzien, zet Delhaize vandaag haar eerste stappen in dit segment.”

 

Primeur 

Concreet lanceert Delhaize als eerste in de Belgische grootdistributie een gamma raw food-producten. Dat bestaat uit vier variëteiten raw cakes, die terug te vinden zijn in de bakkerij-afdeling.

Elke cake is additieven-, gluten- en lactosevrij en 100% natuurlijk. Dit wil zeggen dat de raw cake met chocolade- en karamelsmaak, geen melkproducten, eieren of klassieke geraffineerde suiker bevat. Ook de andere smaken (Limoen & Mango, Framboos & Blauwe Bes en Vanille) zijn echte raw food-producten, die ook nog eens 100% natuurlijk,  additievenvrij en lactosevrij zijn.

Less processed

Met dit nieuwe gamma beantwoordt Delhaize naar eigen zeggen aan de wensen en noden van haar consumenten: het gaat daarbij niet alleen om raw-foodisten,  mensen met een specifiek voedingspatroon zonder lactose en gluten, of klanten die op zoek zijn naar ‘less processed’ food. Ook veganisten leggen bijvoorbeeld vaak een hele zoektocht af om geschikte patisserie te vinden, aangezien er heel wat gebak dierlijke producten bevatten zoals zuivel en eieren. Dankzij het raw food-gamma van Delhaize kunnen ook zij eenvoudig van cakeje genieten. En uiteraard kunnen ook niet-vegetariërs en niet-veganisten genieten van dit innovatieve stukje patisserie.