Delhaize opent winkel in Antwerpse vershal

Vandaag is in Antwerpen de nieuwe AD Delhaize Criée opengegaan. De supermarkt is gevestigd in een oude overdekte markt, wat het winkelcomfort verhoogt én de winkel een luxe-uitstraling geeft.

 

De nieuwste telg van het AD-netwerk heeft op 14 september de deuren geopend in een voormalige versmarkt, vlakbij het treinstation Antwerpen-Centraal, waar voorheen een Spar-winkel gevestigd was. De naam van de winkel (AD Delhaize Criée) verwijst nog naar de oude functie van het gebouw, die ervoor zorgt dat het een ruime supermarkt is met veel oppervlakte en een enorm hoog plafond, dat het ruimte- en vershal-gevoel nog vergroot.

 

 

 

De winkel is 1.400 m² groot (verkoopoppervlakte) en telt 8 kassa’s en 16.000 producten. De winkel werd gebouwd volgens het meest recente AD-winkelconcept, dat vooral wordt gekenmerkt door ruime gangpaden, sfeervolle verlichting, warm kleurgebruik en een aanbod dat gemak resoluut centraal wil stellen. 

 

In totaal zullen er 18 nieuwe jobs gecreëerd worden, die zo veel mogelijk lokaal ingevuld zullen worden. "We denken dat dit al een eerste stap is naar integratie in de buurt, maar de echte integratie zal vooral komen door het contact dat onze gemotiveerde en enthousiaste medewerkers dagelijks zullen hebben met de klanten”, vertelt uitbater Achiel De Witte. 

 

 

AD Delhaize Criée is niet de eerste winkel van Delhaize in Antwerpen. De supermarktketen is altijd zeer sterk vertegenwoordigd geweest in regio Antwerpen. Vandaag heeft Delhaize 33 winkels in Antwerpen. Hieronder vallen 10 Delhaize supermarkten, 8 Shop & Go’s, 11 Proxy Delhaizes en 4 AD Delhaizes. 16 van deze winkels bevinden zich in Antwerpen-Centrum. Delhaize voorziet daarmee in totaal 33.527 m² aan winkelruimte in heel Antwerpen. Voor Delhaize is het heel belangrijk dat haar Antwerpse klanten op eenvoudige manier hun inkopen kunnen doen in een plaatselijke Delhaize winkel. Daarom focust Delhaize ook op het openen van nieuwe Delhaizes in regio Antwerpen.

 

In de buurt van het Centraal station zag Delhaize bijvoorbeeld een nood aan een nieuwe winkel: "Dankzij deze nieuwe winkel kunnen de klanten en buurtbewoners hun aankopen veel dichterbij doen", vertelt Achiel De Witte, de zelfstandige uitbater van AD Delhaize Criée nog. Volgende week woensdag (20 september) volgt bovendien alweer een Antwerpse opening: dan opent Delhaize een AD-winkel op Het Eilandje.

 

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Laatste productlanceringen