Delhaize heeft gezondheidsicoon Pascale Naessens kunnen strikken voor een samenwerking. De auteur van verschillende kookboeken rond haar “pure” keuken heeft speciaal voor Delhaize vier kant-en-klare maaltijden ontwikkeld.

Al bijna 20 jaar doet Delhaize geregeld een beroep op de talenten van hedendaagse chef-koks en experts. Momenteel zijn er 9 chefs die actief meewerken aan de realisatie van schotels, onder hen Yves Mattagne, Sergio Herman en Peter Goossens. Vandaag mag Delhaize ook Pascale Naessens aan deze lijst toe toe voegen. 

“Een samenwerking met Delhaize aangaan was een logische en bewuste volgende stap in mijn culinaire loopbaan”, zegt Naessens zelf. “Niet alleen is Delhaize mijn favoriete supermarkt om mijn dagelijkse boodschappen te doen, wij hebben ook heel wat waarden gemeen. We zetten beiden mensen aan om gezondere eet- en leefgewoonten aan te nemen en werken stuk voor stuk met kwaliteitsvoeding.” 

Speciaal voor Delhaize bedacht Naessens vier nieuwe bereide maaltijden voor, die onder de naam ‘Pure’ worden gelanceerd. Het ‘Pure’ assortiment van Pascale Naessens bestaat uit twee bereide gerechten op basis van vlees (kip met bloemkoolrijst, courgettespaghetti met ragout) en twee vegetarische opties (spinazie met feta en tomaten, sobanoedels met groenten en een sojavinaigrette) die geïnspireerd zijn op recepten die in de ‘Puur’ kookboeken van Pascal Naessens voortkomen. “Op deze manier kunnen Delhaize-klanten in minder dan 3 minuten en zonder moeite lekkere kant-en-klare maaltijden op Pascale’s wijze op tafel toveren”, klinkt het.

In lijn met de filosofie van Pascale Naessens, zijn de schotels rijk aan groenten (van 50% tot zelfs 80% groenten per maaltijd). Ze bevatten ook geen geraffineerde suikers, noch bewaarmiddelen, noch additieven. Verder bestaan schalen van de maaltijden uit minimum 50% gerecycleerd materiaal. 

Vanaf 27 oktober kunnen de vier gerechten gekocht worden in de rekken van de Delhaize-winkels, elk voor 5,99 euro. Het zijn telkens porties voor één persoon.