Colruyt wil drie nieuwe OKay Compact winkels openen

Na een geslaagde test wil Colruyt Group het aantal OKay Compact buurtwinkels uitbreiden. De winkelketen wil er drie nieuwe openen, staat te lezen in zijn jaarrapport. 

 

Colruyt Group heeft in zijn jaarrapport aan dat de eerste test met zes winkels positief uitdraaide. “De omzet en de reacties van de klanten bevestigen dat OKay Compact op een goeie manier inspeelt op de behoeften van een stedelijk publiek. Het doel is nu om uit te breiden en te werken aan de rendabiliteit. OKay Compact heeft zo de ambitie om drie nieuwe winkels te openen.” In welke steden de winkels zullen komen, maakt de groep niet bekend. 

 

Gent?

 

OKay Compact telt vandaag zes winkels: twee in Brussel, één in Luik en drie in Antwerpen. Twee jaar geleden gaf Colruyt al aan wat de de prioriteiten zijn voor de stadswinkel: Brussel, gevolgd door Antwerpen, Gent en Luik. Het zou om die reden niet verbazen dat één van de drie nieuwe winkels in Gent komt.

 

Wat is OKay Compact?

 

In tegenstelling tot een klassieke OKay, die zich buiten stadscentra vestigen en een grote parking hebben, nestelt OKay zich net wel in een stedelijke omgeving, zonder parking. Het is ook kleiner in omvang, met een gemiddelde commerciële ruimte van 350m2 (op een totaal van 600 m2). Gemiddeld heeft de stedelijke buurtwinkel 3.000 referenties. “OKay is een formule die specifiek voor de stad ontworpen werd, waar je snel, goedkoop en makkelijk inkopen kan doen. Dat wil zeggen: op wandelafstand van waar je woont. Uiteraard is iedereen er welkom, maar we concentreren ons op de mensen die in de buurt wonen, werken of studeren”, legt Hanne Poppe, woordvoerder van de Colruyt Group uit.  

 

Auteur: 

d.soenens@gondola.be

categorie: 

Laatste productlanceringen