Colruyt gaat vanaf volgend boekjaar producten aan huis leveren. Voorlopig zou het testproject zich enkel beperken tot grote steden, al moet alles wel op een duurzame manier verlopen, vertelt Colruyt ons. 

Afgelopen maart lieten we u al weten dat Colruyt met het idee speelde om producten aan huis te gaan leveren. Maar nu komt er stilletjes aan schot in de zaak. Zo liet Hanne Poppe, woordvoerster van Colruyt Group, ons weten dat Colruyt vanaf volgend boekjaar een proefproject zal starten rond thuislevering. Al benadrukte ze wel dat het project nog volop in de onderzoeksfase zit.

Concreet wil de prijsbijter aan huis gaan leveren in grote steden als Antwerpen, Brussel en Gent. Later kunnen dan ook Waalse steden als Namen en Luik volgen, meldt De Tijd. Toch is er wel één grote voorwaarde: het moet allemaal op een duurzame manier verlopen. “De thuislevering zal enkel en alleen gebeuren als dat op een duurzame manier kan, dat wil zeggen met wagens op duurzame brandstoffen (elektrisch, hybride of op cng-gas ) en in stadscentra, waar de afstanden korter zijn”, verduidelijkt Hanne Poppe.

Hoe het project precies in zijn werk zal gaan, kan Colruyt nog niet zeggen. Het blijft dus voorlopig nog even geduldig afwachten...