Colruyt opent deze week zijn vierde winkel in het Groothertogdom Luxemburg. Het was van eind 2014 geleden dat de supermarktketen er nog een nieuw verkooppunt opende.

De nieuwe, 1.500 vierkante meter grote winkel is te vinden in Wemperhardt, in het noord van Luxemburg, op amper enkele kilometer van de Belgische grens. Mensen uit België, Luxemburg en ook Duitsland kunnen er makkelijk heen, met inbegrip van zondagen van 9u tot 18u.

Een doordachte keuze 

“Door de goede resultaten van de winkels in Sanem, Mersch en Gaseperich heeft Colruyt ervoor gekozen om een vierde Luxemburgse winkel te openen om in te spelen op de vraag van de steeds talrijker wordende klanten”, aldus de retailer.

Grote versruimte en zelfbedieningsslager

In de winkel beschikken de klanten over een groot assortiment van voedingsproducten en non-food, van internationale en Luxemburgse merken. Verse producten, zoals fruit en groenten, zuivel en vis, zijn allemaal in één aparte ruimte samengebracht. Het vlees is beschikbaar in zelfbediening. “Onze slagers versnijden het vlees ter plaatse. Al het rundsvlees is afkomstig van Luxemburg. Het vlees is in handige porties. We staan ook ter beschikking voor speciale verzoeken”, zegt Katty Laguerre, chef slager van de winkel.

Collect & Go

Het online aanbod heeft al talloze Luxemburgse klanten overtuigd. David Tumson, gerant van de nieuwe winkel: “Om die reden hebben we een Collect & Go voorzien. Het is een heel praktische dienst: de klant zendt ons zijn lijst met producten via het net vanaf zijn pc of smartphone, waarna wij ze klaarzetten en zij ze kunnen oppikken op de dag en het uur die ze verkiezen.”