Carrefour vernieuwt zijn raad van bestuur

De raad van bestuur van de Carrefour Group heeft besloten om de administratieve mandaten van Patricia Moulin Lemoine, Mathilde Lemoine, Philippe Houzé, Nicolas Bazire en Alexandre Bompard te vernieuwen. Daarnaast heeft de raad  de benoeming van vier nieuwe onafhankelijke bestuurders voorgesteld: Amélie Oudéa-Castéra, Aurore Domont, Stéphane Israël en Stéphane Courbit. Een poging om “de vernieuwingsbeweging die begin 2017 gestart werd, verder te zetten door te focussen op vrouwen, jongere en digitale profielen”.

 

De raad van bestuur van Carrefour heeft aangekondigd dat Amélie Oudéa-Castéra, Aurore Domont, Stéphane Israël en Stéphane Courbit aangesteld worden als nieuwe onafhankelijke bestuurders. Zij zullen Diane Labruyère-Cuilleret, Georges Ralli,  Bertrand de Montesquiou en Anne-Claire Taittinger vervangen. De mandaten van de eerste drie lopen af op 15 juni 2018  tijdens de algemene vergadering.  Anne-Claire Taittinger kondigde dan weer aan dat ze haar mandaat beëindigd.  “Zo hoopt de raad van bestuur om de vernieuwingsbeweging die begin 2017 gestart werd, verder te zetten door te focussen op vrouwen, jongere en digitale profielen”, verduidelijkt Carrefour.

 

Kostbare voordelen voor het transformatieplan

 

Volgens Alexandre Bompard zijn de vier nieuwe leden van de raad van bestuur van groot belang voor Carrefour. “Hun ervaring en hun veelzijdige profielen, en in het bijzonder hun digitale competenties en hun ondernemingsskills, zijn kostbare voordelen om het transformatieplan, Carrefour 2022, uit te voeren”, aldus Bompard.

 

Twee mediaprofielen

 

Tussen de nieuwe gezichten bevinden zich twee profielen uit de media: Aurore Domont (Le Figaro) en Stéphane Courbit, een kennis van Alexandre Bompard, die de oprichter is van het audiovisuele productiebedrijf Endemol is en aan wie we de lancering van de eerste Franse reality show, Loft Story, te danken hebben.

 

Aurore Domont is de voorzitster van FigareMédias en sinds augustus 2013 lid van het uitvoerend comité van de Figaro groep. “Ze heeft niet alleen een solide ervaring op het vlak van globale en omnichannel communicatiestrategieën, maar ook op het vlak van digitale transformatie van het bedrijf”, vertelt Carrefour.

 

Stéphane Courbit is op zijn beurt voorzitter van de LOV Group, een bedrijf dat vooral gericht is op audiovisuele productie, kansspelen en luxehotels. Daarnaast is hij voorzitter van het bedrijf Betclic Everest Group. In 1994 richtte hij het audiovisuele productiebedrijf ASP op dat in 1998 werd omgedoopt tot Endomol Frankrijk. “Stéphane Courbit heeft een gerenommeerde kennis als ondernemer binnen de media en internetsector. Daarnaast is hij het gewend om groepen te leiden op internationaal niveau”, benadrukt de retailer.

 

Politieke achtergrond

 

Amélie Oudéa-Castérais van haar kant is sinds begin 2018 voorzitter van de vereniging “Rénovons le Sport Français”. Van 2008 tot 2017 vervulde ze verschillende functies binnen de Axa groep, waaronder Group Chief Digital en Marketing Officer en Adjunct Algemeen Directeur. Volgens onze collega’s van Linéaires zou ze ook een aanhanger zijn van de Franse partij “En Marche”, die voor nieuwe connecties op politiek vlak zou kunnen zorgen.

 

Stéphane Israël is uitvoerend voorzitter van Arianespace, waar hij in 2013 lid van werd, en Algemeen Directeur bij Arianespace Participation. Tussen 2012 en 2013 werkte hij als directeur van het kabinet bij de minister van productieherstel Arnaud Montebourg. En van 2007 tot 2012 vervulde hij verschillende functies binnen de EADS groep.

 

Auteur: 

l.goethuysen@gondola.be

categorie: 

Laatste productlanceringen