Carrefour verkoopt nog eens 37 Dia-winkels

Carrefour Frankrijk gaat nog eens enkele van haar overgenomen Dia-winkels afstoten. Dit keer verkoopt de Franse retailer 37 winkelpunten aan het Poolse Gastt, dat met de overgenomen vestigingen een nieuw proximiteitsenseigne gaat lanceren.

 

Nadat Carrefour in 2014 meer dan Franse 800 winkelpunten van Dia overnam, kondigde het vorig jaar aan een honderdtal winkels te willen afstoten. Enkele weken later verkocht de overnemer 26 verkooppunten aan Casino en 17 aan Auchan. Nu doet het nog meer winkels van de hand: Carrefour verkoopt 37 vestigingen aan de Poolse groep Gastt.

 

Nieuw enseigne: Okey

 

De activiteiten van Gastt in Frankrijk waren tot nu toe beperkt tot een Poolse traiteursservice en drie Poolse speciaalzaken in Parijs onder de naam Syrenka, maar de groep heeft de ambitie om een nieuwe supermarktketen op te richten. Met de overname van de 37 Dia’s wil Gastt het nieuwe enseigne Okey lanceren, een proximiteitsformule die de nadruk zal leggen op verse en traditionele producten. Dat schrijven onze Franse collega's van Linéaires.

 

De overgenomen winkelpunten bevinden zich vooral in Ile-de-France en in het noorden van het land. De eerste Okey zou de deuren openen in Rambouillet, een gemeente in noord-centraal Frankrijk. Het enseigne zou in de loop van het tweede kwartaal progressief uitgerold worden. 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen