Carrefour opent morgen het eerste afhaalpunt voor drivebestellingen op de Hasseltse technologiecampus Corda Campus. Werknemers kunnen hun boodschap online bestellen en diezelfde dag nog op de campus laten leveren. Carrefour speelt zo in op de grote vraag van consumenten die geen tijd meer hebben om nog boodschappen te doen.

Vanaf morgen kunnen werknemers van zo’n 200 innovatiebedrijven op de Corda Campus, goed voor zo’n 3.000 mensen, gebruikmaken van de eerste pop-up Carrefour Drive op een bedrijvencampus.

Hoe werkt het?

Werknemers van de Corda Campus kunnen hun boodschappen online bestellen via corda.drive.be. Daar kunnen ze kiezen uit meer dan 15.000 verschillende producten. Als ze hun bestelling plaatsen voor 11 uur, kunnen ze die dezelfde dag nog op de Campus komen afhalen tussen 16 uur en 19 uur. De bestelde producten worden vervolgens klaargelegd in rekken, koelkasten of diepvriezers. En op het einde van de dag kunnen consumenten hun bestelling eenvoudig ophalen.

Drie dagen per week

Voorlopig wordt de dienst enkel aangeboden op maandag, woensdag en vrijdag. “Op Corda Campus draait alles om beleving en innovatie. Met de komst van Carrefour Drive kunnen we de werknemers van de 200 bedrijven op onze campus een nieuwe service aanbieden die hen heel wat tijd bespaart. Bestellen kan online en afhalen kan makkelijk in de Corda Plaza”, vertelt Raf Degens, algemeen directeur van de Corda Campus. Bovendien wordt er ook een Corda drive parkeerplaats voorzien, zodat klanten niet met hun boodschappen hoeven te sleuren.

Promo’s

Om de drive populairder te maken bij de werknemers, organiseert Carrefour verschillende lanceringspromo’s. “De opening van deze nieuwe drive past volledig binnen onze omnichannelstrategie die de klant de vrijheid biedt zijn boodschappen in de winkel en online te doen, waar en wanneer het hem uitkomt”, vertelt Baptiste van Outryve van Carrefour. 

100 nieuwe afhaalpunten in 2017

Toch is het niet de eerste keer dat Carrefour drive-afhaalpunten voor online boodschappen opent. Op 13 november 2013 lanceerde het bedrijf als eerste retailer in België zo’n afhaalpunt in Evere en Oudergem. In de jaren daarop breidde Carrefour de dienst verder uit. Vorig jaar opende Carrefour zelfs zo’n 100 nieuwe afhaalpunten.

Hoewel het voorlopig nog valt af te wachten of het nieuwe driveconcept op bedrijfscampussen wel zal aanslaan, heeft Carrefour al bevestigd dat het plannen heeft om nieuwe drive-afhaalpunten te openen.