Carrefour België zal weldra haar 300ste buurtwinkel inhuldigen. “Deze mijlpaal is belangrijk in de groei van haar netwerk, want in de nieuwe Express, gelegen aan de Froissartstraat in het hart van de Europese wijk, wordt het concept van een winkel met veel passageklanten volledig geherdefinieerd”, benadrukt de retailer die jaarlijks zo’n 5 Express-winkels wil openen.

.

De 300ste Carrefour Express, gelegen aan de Froissartstraat, in het hart van de Europese wijk, wordt morgenavond feestelijk ingehuldigd in aanwezigheid van de Brusselse burgemeester, Philippe Close. De retailer benadrukt dat de nieuwe Express, de 92ste ondertussen in het Brussels Gewest, “het concept van een winkel met veel passageklanten volledig herdefinieert”.

Sinds de start van Express in 1997 zijn de look, het assortiment en de diensten voortdurend geëvolueerd. Zoals de naam van de buurtwinkels van Carrefour het al zegt, ligt de aandacht van een Carrefour Express in de eerste plaats op snel en efficiënt winkelen in een aangename omgeving. Klanten kunnen er terecht voor snelle maaltijdoplossingen of om snel even hun boodschappen aan te vullen. In de loop der jaren zijn de consumptiegewoonten veranderd. Express heeft zich daarom gespecialiseerd (in woonwijken, steden, on the go, …) en is nu aanwezig in ziekenhuizen, treinstations, metro, tankstations, enzovoort. Daarnaast zet Carrefour Express een premiumaanbod, lokale, Belgische, biologische producten en producten rond gezondheid en welzijn in de kijker. Er werden ook veel diensten toegevoegd om het leven van klanten te vergemakkelijken (lounge, gratis wifi, thuisleveringen, Click & Collect Cubee,…).

Twintigtal extra winkels per jaar

Met 300 verkooppunten is Carrefour Express het bedrijf met het grootste aantal verkooppunten in België, bevestigt de retailer. In 2006, bijna tien jaar na de eerste Express, telde het winkelpark ruim 100 winkels en slechts vier jaar later al 200. Het tempo is inderdaad verhoogd met een 25-tal nieuwe winkelopeningen per jaar, klinkt het bij Carrefour.

Met de opening van de Express Froissart werd de kaap van de 300 winkels gehaald, de doelstelling die Carrefour zich voorgenomen had. “Maar gezien de groeiende vraag van de klanten voor buurtwinkels is Carrefour vastbesloten om de uitbreiding van haar Express-netwerk verder te zetten met een twintigtal extra winkels per jaar”, besluit de retailer.