Vanaf morgen zal Carrefour voor het eerst online boodschappen aan huis leveren in West-Vlaanderen. Het bedrijf wordt naar eigen zeggen de eerste Belgische voedingsretailer die in heel de provincie gaat bezorgen.

 

Carrefour doet al sinds 12 juli een beroep op postbedrijf PostNL voor de leveringen aan huis van online boodschappen in de provincies Antwerpen en Limburg. Vanaf 9 augustus verzorgt PostNL de leveringen voor Carrefour ook in Oost-Vlaanderen, waar klanten tot nu toe werd bediend door Combo van bpost. 

Bovendien gaat PostNL de dienst voortaan ook verlenen in West-Vlaanderen, een provincie waar bestellingen op drive.be van Carrefour nog niet aan huis werden geleverd. Carrefour zegt de eerste voedingsretailer te zijn die in de hele provincie bestellingen gaat leveren.

Een groter geografisch bereik was één van de voornaamste redenen voor Carrefour om vorige maand de Combo-dienst van bpost in te ruilen voor PostNL“Wij hebben de ambitie om met onze online business fors uit te breiden. Enerzijds door het openen van nieuwe drive-afhaalpunten, en anderzijds door de levering van food door professionele koeriers verder te zetten. Via Combo konden we ongeveer één derde van de Belgische bevolking bereiken, maar we willen nog meer mensen bereiken en Combo is niet aanwezig in heel het land”, zei Carrefour-woordvoerder Baptiste Van Outryve toen aan Gondola.

Carrefour benadrukt wel dat het nog steeds samenwerkt met bpost voor de levering van zijn non-food webshop en dat ook de test met Bringr, het flexibele leverplatform van bpost, nog loopt. “Zowel PostNL als bpost zijn volwaardige partners met elk hun eigen rol."