Carrefour België ziet omzet verder dalen

De groep Carrefour heeft een moeilijk kwartaal achter de rug. Ook bij ons daalde de omzet van de retailer.

 

Group Carrefour heeft in het derde kwartaal van dit jaar een omzet van 21,9 miljard euro geboekt. Daarmee realiseert de Franse retailer een groei van 1,9% bij gelijke wisselkoersen, op vergelijkbare basis (LFL) ging Carrefour er echter maar 0,5% op vooruit.

 

Iets minder dan de helft van haar omzet boekt de groep nog altijd in thuisland Frankrijk, en daar blijft de supermarktketen het moeilijk hebben. De omzet daalde er met 1,3% (LFL -0.9%), een gevolg van prijsdalingen in groenten en fruit, ongunstige weersomstandigheden en kalenderverschuivingen (de Carrefour Anniversary campagne startte 3 weken later dan vorig jaar). Vooral de hypermarkten (-1,7%) en de supermarkten (-1,2%) voelden hier de gevolgen. De kleinere winkelformules gingen er wel op vooruit (+2,2%).

 

Ook in België ging het Carrefour het voorbije kwartaal niet voor de wind. Carrefour Belgium boekte een omzet van 1,059 miljard euro, of 0.5% minder dan vorig jaar (LFL). De retailer verwijst naar toegenomen promotiedruk in ons land. 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Side banner - Ingenico ePayments

Laatste productlanceringen