Carrefour: algemene mobilisatiedag in Parijs geannuleerd, maar Belgische actie gaat door

De algemene mobilisatie van Belgische en Franse werknemers in Parijs is geannuleerd wegens de winterse weersomstandigheden die Frankrijk teisteren. De BBTK organiseert daarom morgen een actie in België. “250 BBTK-militanten zullen afzakken naar de getroffen hypermarkten van Belle-île en Genk om de werknemers een hart onder de riem steken.”

 

Woensdagochtend, de straten in Parijs liggen bedekt onder een sneeuwtapijt van 12 cm. Een fenomeen dat dateert uit 2010. “We moeten zelfs teruggaan tot 1987 voor een hevigere sneeuwval“, lezen we in de pers… Door deze “buitengewone” weersomstandigheden zagen de organisatoren van de algemene mobilisatiedag in Parijs zich genoodzaakt om het evenement te annuleren en uit te stellen naar een latere datum. Voorlopig zou het evenement op 1 maart doorgaan.

 

“De werknemers van deze hypermarkten vertegenwoordigen de 1.233 Belgische werknemers wiens job op de helling staat. Bovendien willen we met dit symbolisch bezoek tonen dat hoewel onze oorspronkelijke plannen gewijzigd zijn, ons doel hetzelfde blijft. De BBTK wilt dat de directie van Carrefour een ambitieus project uitwerkt dat uitzicht biedt op duurzame tewerkstelling voor alle werknemers”, vertelt BBTK.

 

Foto: Force Ouvrière

 

Auteur: 

l.goethuysen@gondola.be

categorie: 

Laatste productlanceringen