Belg aan het hoofd van nieuwe divisie "West-Europa" bij AB InBev

De huidige business units “België, Nederland & Luxemburg” en “Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk” bij AB InBev zullen samen opgaan in de nieuwe Business Unit West-Europa. De Belg Jean-Jacques Velkeniers zal vanaf 1 januari 2016 deze nieuwe divisie leiden. 

 

"Om de juiste focus te bepalen bij het stimuleren van de groei op lange termijn, zal AB InBev in de Zone Europa overschakelen van vijf op vier business units", klinkt het in een persbericht. De huidige business units “België, Nederland & Luxemburg” en “Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk” gaan op in de nieuwe Business Unit West-Europa. "Door deze landen samen te brengen, zal AB InBev haar commerciële slagkracht vergroten om zo verdere groei te ondersteunen." De andere business units blijven ongewijzigd, maar krijgen een nieuwe naam: Noord-Europa: het VK en Ierland, onder leiding van de Brit Steve McAllister; Zuid-Europa: Frankrijk, Italië en Spanje, onder leiding van de Belg Ben Verhaert; Oost-Europa: Rusland en Oekraïne, onder leiding van de Oekraïner Dmitryi Shpakov.
 

Jean-Jacques Velkeniers zal met ingang van 1 januari 2016 worden aangesteld als Business Unit President van West-Europa. Hij zal in Leuven werkzaam zijn en rechtstreeks rapporteren aan Stuart MacFarlane, Zone President Europa. De Belg is al sinds 1999 aan de slag bij AB InBev en was onder andere al Global Marketing Manager voor Stella Artois en VP Marketing voor de Zone Europa.
 

Eric Lauwers, huidig Business Unit President van de Benelux heeft besloten om het bedrijf te verlaten om andere carrièreopportuniteiten na te streven. 

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen