De Belgische logistiek vastgoedgroep WDP is zopas gestart met de bouw van een logistiek centrum in Luxemburg voor Auchan. De Franse keten, die enkele dagen geleden een tweede hypermarkt in het Groothertogdom opende, koestert blijkbaar expansieplannen in dat land.

Auchan opende zijn eerste hypermarkt in 1996. Eind oktober opende de Franse groep een tweede winkel, van 4.300 m², in het gloednieuwe winkelcentrum Opkorn in Differdange, op een steenworp van de Franse grens. Deze hypermarkt biedt vooral verse producten en wijnen aan. De directie zegt zich vooral te richten op de Luxemburgse verbruikers – die niet alleen kapitaalkrachtig zijn, maar ook zeer divers, door de aanwezigheid van talrijke expats – maar het is duidelijk dat er ook op klanten uit het buitenland wordt gemikt. Steeds meer Belgen, Fransen en Duitsers trekken de Luxemburgse grens over om er te genieten van de lagere prijzen.

De marktleider in Luxemburg is Cactus, een lokale speler, maar steeds mee buitenlandse retailers willen ook een deel van de rijkgevulde koek. Naast Auchan vechten  Louis Delhaize, Delhaize, Aldi, Lidl, Cora, Match, Smatch en sinds kort Rewe voor de marktaandelen.

Nieuw distributiecentrum

Via een persbericht van WDP vernemen we nu dat Auchan nadrukkelijker aanwezig wil zijn in Luxemburg. De Belgische vastgoedontwikkelaar is in Bettembourg gestart met de bouw van een nieuwbouwmagazijn van 20.000 m²  voor de Franse retailer. WDP investeert 20 miljoen euro in het distributiecentrum. Dat zal onder andere uitgerust zijn met koel- en vriescellen.

De Franse retailer tekende een huurcontract van vijftien jaar met WDP. Behalve zijn distributiecentrum zal Auchan er ook zijn administratief hoofdkantoor voor de regio vestigen. De oplevering is voorzien eind 2018.