Amerikaanse brouwer voert campagne: Friends Don’t Let Friends Vote Drumpf

Dock Street Brewery, een Amerikaanse micro-brouwerij in Philadephia, lanceerde een opmerkelijke reeks bieren. Onder de slogan ‘Friends Don’t Let Friends Vote Drumpf’ moet het bier de inwoners van de Verenigde Staten ontmoedigen voor miljardair en Republikeinse koploper Donald Trump te stemmen bij de Amerikaanse verkiezingen dit jaar. ‘Drumpf’ is overigens geen typefout maar een verwijzing naar Trumps Duitse voorouders. Door Trump consequent ‘Drumpf’ te noemen geeft Dock Street Brewery gehoor aan de oproep van komiek John Oliver, die iedereen aanspoorde met ‘Drumpf’ naar de Republikeinse verkiezingskandidaat te refereren.

 

Bier is doorheen de geschiedenis altijd een sleutelingrediënt geweest bij het ontwikkelen van revolutionaire ideeën” legt Dock Street Brewery zijn aanpak uit. “Daarom brouwden we deze serie. Om ons misprijzen over Drumpf uit te drukken en een vleugje solidariteit uit te drukken naar onze vrienden, fans en buren die ook vinden dat het land een betere vertegenwoordiging verdient. Wij, met onze netjes gecoiffeerde hoofden, kunnen ons onmogelijk achter een kandidaat scharen die zijn aanhangers oproept betogers bij meetings aan te vallen, die de toegang tot de VS wil beperken op basis van religie en die zonder schroom feiten en gegevens manipuleert. Oh ja, en dan is er ook nog dat belachelijke idee om een muur op te trekken. Komaan…” 

 


Photo: NBC

 

Het eerste bier uit de reeks heet ‘Short-Fingered Stout’, verwijzend naar de grote handen van Donald Trump. “Het is een bittere en bedrieglijke stout met een luchtig, licht gekleurd hoofd bovenop een middelmatig lichaam” beschrijft de brouwer het bier. “Maar maak u geen zorgen, het ziet het blaft harder dan het bijt: deze grote baby bevat, ietwat conservatief, slechts 4,5% alcoholgehalte.

 

Voor de lancering van de ‘Friends Don’t Let Friends Vote Drumpf’ hoeft alvast niemand thuis te blijven: “Iedereen is uitgenodigd en welkom” zegt Dock Street Brewery, “het maakt niet uit welke politieke overtuigingen je hebt. Behalve één persoon… Go home man, you’re Drumpf

 

Andere anti-Trumpbieren

Hoe opmerkelijk dit ook mag zijn, Dock Street Brewery is niet de eerste brouwerij dat de aanval met bier opende tegen Donald Trump. Behemoth, een brouwerij in Nieuw-Zeeland, lanceerde al eerder het 'Dump the Trump'-bier. Net zoals het Amerikaanse 5-Rabbit (Chicago) met 'Chinga tu Pelo' –een Spaanse uitspraak die verwijst naar het kapsel van de Republikeinse verkiezingskandidaat. Aanvankelijk was 'Chinga tu Pelo' niet meteen bedoeld anti-Trumpmiddel, aangezien het de naam Trump Golden Ale droeg en geserveerd werd in de Trump Towers. Maar dat, dat was natuurlijk voor hij… 

 

 

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen