Discountketen Aldi heeft begin deze week de eerste steen gelegd van haar nieuwe distributiecentrum in Turnhout. Vanaf 2019 moet ook de Antwerpse hoofdzetel van Aldi verhuizen naar de nieuwe site. 

Afgelopen dinsdag vond de symbolische eerstesteenlegging plaats van het nieuwe distributiecentrum van Aldi in Turnhout. In industriezone Veedijk gaat de discounter een logistiek centrum van 41.000 vierkante meter neerpoten op een terrein van 12 hectare. Het nieuwe DC zal het huidige verdeelcentrum in Rijkevorsel vervangen, dat de klein geworden is door de sterke groei van Aldi. Vanuit Turnhout een 60-tal Aldi-winkels worden bevoorraad, vooral in de provincie Antwerpen.  

Het nieuwe DC is niet alleen groter, maar zal ook meer ruimte hebben voor versproducten. Om in te spelen op de groeiende vraag naar dagverse groenten en fruit wordt er een grotere koelruimte van 4.700 vierkante meter gebouwd. Verder worden op het dak 4.600 zonnepanelen geïnstalleerd.

50 miljoen

Aldi investeert 50 miljoen euro in de bouw van de nieuwe site, waar op termijn ook de administratieve hoofdzetel van Aldi voor de provincie Antwerpen gevestigd zal zijn. Alle 150 medewerkers uit Rijkenvorsel zullen meeverhuizen naar het naburige Turnhout, een verhuis die voorzien is voor 2019. Verder denkt Aldi op termijn een tiental nieuwe aanwervingen te kunnen doen op de nieuwe site.

In totaal beschikt Aldi over zo’n 460 winkels en zeven distributiecentra in België.