Aldi Nederland schrapt plastic zakjes

Aldi stopt in Nederland met de verkoop van plastic draagtassen. De discounter gaat in de plaats daarvan enkel nog herbruikbare zakken aanbieden aan de kassa. 

 

Aldi is de eerste grote supermarktketen in Nederland die tasjes voor eenmalig gebruik gaat schrappen. Niet enkel de plastic zakjes aan de kassa gaan weg, ook de papieren boodschappentasjes zijn binnenkort niet meer te vinden in de Nederlandse vestigingen van Aldi. Dunne plastic zakjes voor fruit en groenten zullen er wel nog te vinden zijn.

 

Als alternatief introduceert Aldi vanaf volgend jaar een herbruikbare boodschappentas die voor meer dan 80% uit gerecycled materiaal bestaat. Deze nieuwe boodschappentas is groter en steviger dan het eenmalige draagtasje en biedt door de langere hengsels meer draagcomfort. De herbruikbare tas zal voor "een scherpe prijs" in de markt gezet worden.

 

 

De nieuwe herbruikbare tas wordt vanaf 2018 gefaseerd ingevoerd. Tegelijkertijd wordt dan ook afscheid genomen van de eenmalige draagtasjes. Aldi stelt zich ten doel om de aanpassingen uiterlijk eind 2018 te realiseren.

 

Om klanten in de overgangsfase te stimuleren een milieuvriendelijke herbruikbare tas mee te nemen, verhoogt Aldi de komende maanden de prijs van het eenmalige boodschappentasje. De meeropbrengst van deze prijsverhoging komt volledig ten goede aan duurzaamheidsprojecten. "Dit besluit is voor ons een volgende belangrijke verduurzamingsstap. Het weggooien van tasjes behoort voor Aldi tot het verleden", aldus Nadie Winde, manager corporate responsibility bij Aldi in Nederland.

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen