Albert Heijn start binnenkort in Nederland met een proef waarbij online bestelde boodschappen binnen twee uur thuis (of op een adres naar keuze) worden bezorgd. De nieuwe dienst, Rappie genaamd, wordt eerst in Rotterdam uitgerold.

De Financiële Telegraaf meldt dat de dienst in eerste instantie vanuit vier supermarkten wordt aangeboden. De retailer gaat hiervoor in zee met SuperBuddy, een online bezorgdienst. Deze start-up doet de boodschappen in de winkels voor particulieren die geen tijd hebben of zich moeilijk kunnen verplaatsen. Het bezorgt reeds boodschappen van Jumbo, Albert Heijn en Ekoplaza in Zwolle.

Klanten van Albert Heijn kunnen nu in de regio Rotterdam hun lijst met boodschappen via de app Rappie op de site van de supermarkt plaatsen. De bezorgers van SuperBuddy doen de boodschappen in de fysieke winkel, waarbij ze ook naar de houdbaarheidsdatum kijken en na een telefoontje met de klant zoeken naar alternatieven als een product niet aanwezig is. Daarna leveren ze de boodschappen bij de klant af.

Aan De Telegraaf zegt een woordvoerder dat Albert Heijn dat nieuwe diensten eerst kleinschalig worden uitgetest, om te kijken of er behoefte aan is, en of het werkt. "We hebben voor SuperBuddy gekozen omdat dit bedrijf een goed ontwikkeld technisch platform heeft, zodat we bij gebleken succes kunnen opschalen", klinkt het.